Doğu Kudüs'te Filistinlilerin Evlerine Baskın

Doğu Kudüs'te Filistinlilerin Evlerine Baskın

Batı Kudüs'teki sinagog eyleminin ardından İsrail güçleri önlemleri en üst seviyeye çıkardı. Filistinlilerin mahallelerinde sayıları arttırılan İsrail askerleri, Filistinlilere ait bazı evlere baskınlar düzenledi.

Doğu Kudüs’te Filistinlilerin yaşadığı ev ve işyerlerine yapılan baskınlarda bazı kişiler gözaltına alındı. İsrail askerleri de kent merkezi ve kenar semtlerde sık sık Filistinlileri durdurarak kimlik kontrolü ve üst araması yapıyor.

Doğu Kudüs'te hemen hemen her köşe başında kurulan polis noktalarında ellerinde ağır silahlar taşıyan askerler göze çarpıyor. Araçları durdurulan çok sayıda Filistinli uzun süreli sorguya ve aramalara maruz kalıyor.

Öte yandan Ultra Ortodoks bir Yahudi grubun Kudüs'te Eski Şehir’in Şam Kapısında eylem yapma çağrısı üzerine, İsrail askerleri erken saatte bölge ve çevresinde güvenlik kuşağı oluşturdu. Şam kapısı askerler tarafından kontrol altına alındı.

Filistinlilerin yaşadığı Doğu Kudüs’te düzenleneceği ifade edilen eylem çatışma endişelerine yol açtı. Güvenlik önlemlerinin arttırılması üzerine grup daha sonra bir açıklama yaparak gösteriyi iptal ettiklerini duyurdu.

Al Jazeera

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.