Dr. Muhammed Said Bah: Selahaddin-i Eyyubi’nin tecrübeleri ışığında harekete geçmeliyiz

Dr. Muhammed Said Bah: Selahaddin-i Eyyubi’nin tecrübeleri ışığında harekete geçmeliyiz

HÜDA PAR'ın, uluslararası "2’nci Selahaddin-i Eyyubi Sempozyumunda konuşan Senegal'den Dr. Muhammed Said Bah, Selahaddin-i Eyyubi'nin örnekliğinde ve tecrübesinde bir yol haritasının çizilmesi gerektiğini belirtti.

HÜDA PAR'ın, uluslararası "2’nci Selahaddin-i Eyyubi Sempozyumu, katılımcıların sunumlarıyla devam etti.

Programa Senegal'den katılan Dr. Muhammed Said Bah, "Beyt-ül Makdis’in özgürleştirilmesinde Selahaddin tecrübesini çalışmanın önemi" başlıklı bir sunum yaptı.

Selahaddin-i Eyyubi'nin sadece dini ve ibadi noktalarda değil toplumsal, stratejik alanlarda da çalıştığını söyleyen Bah, "Selahaddin, dâhili olarak Müslüman toplumundaki ıslah ve haçlılara karşı kuvvet ve askeri bir şekilde gerçekleştirdi. Bu konuda ciddi bir örneklik teşkil etti. Bütün önderliklere örnek olacak bir yapıda gerçekleştirdi. Burada bütün toplumsal sınıfları bir araya getirdi ve her türlü enerjiyi kullanıma hazır hale getirecek bir sistemle geldi. Zira bu noktada Selahaddiin Eyyubi karizmatik bir lider olarak karşımıza çıktı ve bu oluşturduğu koruma noktasında önemli adımlar attı ve ıslah hareketi başlattı. Bugün dâhili açıdan Filistin ve mukaddesatımız hakkında en önemli şey dâhili boyutumuzdur ki Allah, 'Kur’an’da onun etrafını mübarek kıldık' diyor. Beytul Makdis ve etrafı noktasında bir ıslah hareketinin oluşturulması gerekiyor. Ayrıntıları ve şartları iyice tetkik edip ortaya çıkarmamız lazım ki iyi çalışmamız gerekir. Selahattin Eyyubi’nin gerçekleştirdiği özgürlük projesinin neticesini ortaya çıkaralım." dedi.

"Selahaddin Eyyubi kültürel bir hareket gerçekleştirdi"

Bah, "İslami ümmeti açısından makro açıdan İslam ümmetinin her tarafında ve alanında birlik olması, kuvvet birliğinin olması gerekir ki bunun olmaması ciddi bir sıkıntıya sebep olur. Selahaddin Eyyubi kültürel bir hareket gerçekleştirdi. Bizim de buna ciddi manada ihtiyacımız var. Bu da bugünkü yaşadığımızı birçok sıkıntımızın çözümüdür. Son olarak yeni bir plan ve yeni bir projeyle gelmemiz gerekir. Selahaddin Eyyubi’nin dâhili ve harici tecrübeleri ışığında çok çalışmamız ve harekete geçmemiz gerekiyor." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler