DSİ Genel Müdürlüğünden izinsiz gösteri yapan çiftçilere kınama

DSİ Genel Müdürlüğünden izinsiz gösteri yapan çiftçilere kınama

DSİ Genel Müdürlüğü Basın Müşavirliği, bir kısım çiftçinin Şanlıurfa Sulama Birliği binası ve DSİ 15'inci Bölge Müdürlüğü binalarında izinsiz gösteri yaparak görevlileri tehdit ettiği iddiaları üzerine yazılı basın açıklamasında bulundu.

DSİ Genel Müdürlüğü Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, "DEDAŞ'ın Cullap Sulama Birliğine bağlı 'Şanlıurfa-Bozova Pompaj Sulaması 3'üncü Kısım Sulama Tesisi'  pompa istasyonuna, Sulama Birliğinin güvence bedelini ödeyememesi sebebiyle abonelik verilmemesi ve enerjinin kesilmesine bağlı olarak sulama suyu verilmesi hizmetinin kesintiye uğraması üzerine, bir kısım çiftçilerce Sulama Birliği binasında ve DSİ Bölge Müdürlüğü binasında izinsiz gösteri yapılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Bir grup çiftçinin bölge binasına girerek görevlileri darp ettiği belirtilen açıklamada, "Pompa istasyonunun elektrik enerjisinin kesilmesi üzerine, birlik tarafından sulama suyu verilemeyen bir kısım çiftçiler 16 Nisan 2021 tarihinde toplanarak birlik binasına girmiş ve Sulama Birlik Başkanı ile Birlik Saymanını darp etmişlerdir. Daha sonra 150-200 kişilik grup bölge binasına girerek Bölge Müdürü ve diğer idarecilerin odalarına yürümüşlerdir. Sloganlar atarak tehditler savurmuşlar, enerjinin verilmemesi halinde bu eylemlerinin devam edeceği konusunda tehditlerini sürdürmüşlerdir. Tüm ikna çabaları ve konunun DSİ ile doğrudan bir ilgisinin olmadığına dair bilgilendirmeye rağmen ikna olmamış ve saldırgan tutumlarını sürdürmüşlerdir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın sonunda, "Cullap Sulama Birlik Başkanı ve ekibine çiftçi kisvesi altında bir kısım kişilerce yapılan çirkin ve kabul edilemez saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Olayın takipçisi olunacağını ve suçluların hukuki zeminde cezalandırılmaları için sahip olunan tüm kanuni hakların kullanılacağını belirtiyoruz." denildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.