DSİ’de su pompası ihalesinde ihmalkârlık iddiası

DSİ’de su pompası ihalesinde ihmalkârlık iddiası

Şanlıurfa’da DSİ’ye ait bir Pompa İstasyonunda bulunan arızalı 2 su pompasının ihale edildikten sonra yüklenici firma tarafından 'parçası yok' denilerek çürümeye terk edildiği iddia edildi.

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı Çatak Mahallesi Devlet Su İşlerine ait Pompa İstasyonunda bulunan arızalı 4 su pompasının ihale edildikten sonra yüklenici firma tarafından parçası yok denilerek çürümeye terk edildiği iddia edildi.

Daha önce 30 aylık maaşlarını alamayan iki çalışanıyla gündeme gelen Devlet Su İşlerine ait Pompa İstasyonu bu sefer de ihale edilmiş su pompalarının çürümeye terk edildiği ile gündeme geldi.

Su pompalarının çürümeye terk edilmesi ile ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Pompa İstasyonu çalışanı Faik Doğan, yaşanan ihmallere tepki gösterdi.

Söz konusu arızalı pompaların 3 yıldır tamir edilmeyi beklediğini ifade eden Doğan, “Bugün yapılacak, yarın yapılacak üç sene oldu. DSİ verdi. Sonra müteahhit geri getirdi. Ne olmuş? Parçası yok. Allah’tan kork. Ödenek çıktı, parayı yedin şimdi hurda olarak geri getirdin. Nedir? Parçası yok. Bu para nereye gitti? Kim bu parayı yedi? Devletin parasını kim yedi? Ben mi yedim? Sen bu pompayı üç senedir götürmüşsün. Parayı da yiyorsun sonra da parça yok. O zaman parayı da getir. 6 trilyonu götürürken hoştu da şimdi niye parça yok diye getirdin? Allah’tan korkun! ” diyerek tepki gösterdi.

İstasyonda bulunan 6 pompadan sadece 2 tanesinin çalışır durumda olduğunu ileri süren Doğan, arızalı 2 pompanın suda, bir tanesinin pompa istasyonunda diğer bir tanesinin de DSİ’ye bırakıldığını söyledi.

Arızalı pompaların tamir edilmemesinden dolayı çalışır vaziyette bulunan 2 pompadan birisinin arıza vermesi durumunda bölge çiftçisinin mağdur olacağını ifade eden Doğan, halkın parasının böyle ihmalkârlıklarla çarçur edildiğini yetkililerin ise bunun hesabını sormadığını belirtti.

Pompaların ihalesiyle ilgili bilgi aldığımız ismini vermek istemeyen bir kişi ise şunları söyledi:

“Bu iki pompa arızalandığı zaman bir firmaya ihale edildi. Firma bu pompaları tamir ettiğini söyleyip geri getirdi. O sırada DEDAŞ, sulama birliğinin borcu yüzünden elektrikleri kestiğinden o pompaların denemesini yapılmadan bırakıp gittiler. Ama bu firma hak edişini aldı. Aradan 2 yıl geçtikten sonra elektrikler bırakılınca tamir edildiği öne sürülen bu iki pompa çalışmadı. Firma bunları aldı ama bir daha parça yok diyerek geri getirdi. Ve bu şekilde çürümeye terk edildiler.”

Konuyla ilgili telefonla ulaştığımız DSİ 15. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, bu konuda bilgi vermeyeceğini belirterek iddiaların doğruyu yansıtmadığını söyledi. (Osman Gülebak - İLKHA) 




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.