DSÖ: Şüpheli durumlarda mutlaka test yapın

DSÖ: Şüpheli durumlarda mutlaka test yapın

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Corona virüs hakkındaki günlük bilgilendirme toplantısında, salgınla mücadelede test yapılmasının önemine dikkat çekti.

Geçen hafta içerisinde vaka sayısında ciddi bir artış yaşandığını belirten Dr. Ghebreyesus, dünyanın diğer yerlerinden rapor edilen yeni vaka ve ölü sayısının Çin'i aştığını söyledi.

Dr. Ghebreyesus, "Okulları kapatmak, spor etkinliklerini ve diğer toplantıları ertelemek gibi sosyal mesafeyi korumaya yönelik önlemlerde bir artış görüyoruz. Fakat aynı zamanda yapılacak test sayısının artırılması, tecrit ve temasların takip edilmesi gibi salgınla mücadelede çok önemli olan konularda ise yeterli bir artış görmedik." dedi.

Sosyal mesafeyi korumanın hastalığın yayılmasının azaltılmasına yardımcı olabileceğini söyleyen Dr. Ghebreyesus, "Elleri yıkama, dirseğin içine doğru öksürme sizin ve başkalarının hastalığa yakalanma riskini azaltabilir. Fakat bunlar tek başına bu büyük salgını durdurmak için yeterli değildir. Önemli olan tüm önlemlerin bir arada gerçekleştirilmesidir." ifadelerini kullandı.

"Ülkeler kapsamlı bir yaklaşım ortaya koymalı"

Dr. Ghebreyesus, şu ifadeleri kullandı:

Her zaman söylediğim gibi ülkeler kapsamlı bir yaklaşım ortaya koymalıdır. Enfeksiyonu önlemek ve insanların hayatlarını kurtarmanın en etkili yolu bulaşma zincirinin kesilmesidir. Bunu yapmak için de test yapmalı ve hastaları izole etmelisiniz. Gözünüz kapalıyken yangınla mücadele edemezsiniz. Ve eğer kimin hastalığa yakalandığını bilmezseniz salgını durduramazsınız.

"Bütün ülkelere basit bir mesajımız var: Test yapın, test yapın, test yapın"

Hastalığın önlemesi konusunda test yapmanın önemine dikkat çeken Dr. Ghebreyesus, "Bütün ülkelere basit bir mesajımız var; test yapın, test yapın, test yapın. Her şüpheli vakada mutlaka test yapın. Eğer pozitif çıkarlarsa onları izole edin ve hastalığın belirtilerini göstermeye başladığı tarihten önceki 2 günden itibaren kişinin kimlerle bir teması olduğunu öğrenerek onlara da test yapın." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.