Dua

Dua

Senin kahrının cebredici şiddeti, yardımının hızlı yetişen medediyle, haramlarının çiğnenmesine karşı gayretin ve ayetlerine sığınanlara gösterdiğin koruyuculuğunla Sen’den istiyoruz;

Allah’ım!

Senin kahrının cebredici şiddeti, yardımının hızlı yetişen medediyle, haramlarının çiğnenmesine karşı gayretin ve ayetlerine sığınanlara gösterdiğin koruyuculuğunla Sen’den istiyoruz;

Ya Allah!

Ya Sem’i! Ya Karib! Ya Mucib! Ya Ser’i! Ya Muntekim! Ya Cabbar! Ya Kahhar! Ey yakalaması şiddetli olan! Ey zorbaları kahretmekten aciz olmayan ve azgın kral ve kisraların helakı kendisine ağır gelmeyen! Bize hile yapanların hilelerini boyunlarına geçir. Bize karşı düzen kuranların düzenlerini kendilerine çevir. Bize çukur kazıyanları kendi çukurlarına düşür. Önümüze aldatma ağları kuranları kendi ağlarına sür, onları kendi tuzaklarında av ve tutsak kıl.

Allah’ım!

Kaf, Ha, Ya, Ayn, Sad hakkı için düşman endişesine karşı bize kafi ol. Onları en kötü akibetlere uğrat, onları dostlara feda et. Ve bugünde de yarında da acil ukubetini onların başına musallat kıl.

Birliklerini parçala, topluluklarını dağıt, sayılarını azalt, onları hezimete uğrat, azabını onlara ulaştır. Onları Hilm’in dairesinden çıkar. Mühlet verme şansını onlardan çekip al. Ellerini bağla, kalblerini mühürle ve onları emellerine ulaştırma.

Allah’ım!

Peygamberlerine, Resul ve Evliyalarına yardım olarak düşmanlarının başına getirdiğin her türlü felaketle, bizim düşmanlarımızın kökünü kurut. Ve düşmanlarına karşı dostlarına yardım ettiğin gibi bize de yardım et.

Allah’ım!

Günahlarımız sebebiyle düşmanlarımıza imkan verip onları başımıza musallat etme.

Ha, Mim! İş kızıştı ve yardım geldi! Onlar asla bize galip gelemezler.

Ha, Mim, Ayn, Sin, Kaf. Bizi korktuğumuzdan korumanı dileriz.

Allah’ım!

Bizi kötülerin şerrinden koru, bizi belalara maruz kılma. Ve Sen’den ümitle beklediklerimizi de daha fazlasını da bize ver... Mü’min kullarına verdiğin vaadini bizim için yerine getir. “Senden başka ilah yoktur. Seni tenzih ederim. Şüphesiz ben zalimlerden oldum.” (Enbiya-87)

Senin izzetine and olsun ki, Sen’den başka herkesten ve herşeyden emelimiz koptu. Hakkın için, Sen’den başka tüm beklentilerimiz boşa çıktı.

Eğer bugün en yakınlarımız bile bize hamiyet göstermeyip, bizden uzaklaşmışlarsa bize en yakın şey, hiç kuşkusuz, Allah’ın gayretidir.

Ey Allah’ın gayreti!

Müşkülümüzün çözümü için imdadımıza hızlı yetiş.

Ey Allah’ın gayreti!

Zalimler haddi aşıp bize hücum ettiler. Bizse koruyucu olarak umudumuzu Allah’a bağlamışız. Şüphesiz Allah dost olarak da, yardımcı olarak da yeterdir.

Allah bize yeterdir ve O ne güzel vekildir. Havl ve kuvvet ancak yüce ve büyük olan Allah iledir. Lütfen duamızı kabul buyur. (Amin)

“Böylece zülmeden kavmin kökü kesildi. Alemlerin Rabbi olan Allah’a hamd olsun.” (En’am-45)

(İmam Şazeli’nin Nasr Duası)
 

İnzar Dergisi

İslam Kur'an Haberleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.