Duamız

Duamız

Hamd; bizleri yoktan var ederek şekil veren, bizleri yedirip-içiren, giydiren, her halimizde bizleri yalnız ve yardımsız bırakmayan şanı yüce Mevla’mıza olsun.

Hamd; bizleri yoktan var ederek şekil veren, bizleri yedirip-içiren, giydiren, her halimizde bizleri yalnız ve yardımsız bırakmayan şanı yüce Mevla’mıza olsun. Eğer O’nun inayet u keremi ve lutfü olmasaydı biz, bizlere ilişmeye çalışan küçük bir zerreciği bile kendimizden def’ edemezdik. Ona sonsuz hamd ve senalar olsun.

Resul-i Zişan, Habib-üs Sakaleyn, hilkati âlem, Serveri Kâinat Muhammed Mustafa’ya binlerce salât u selamlar olsun.

Ya İlahi! Her daim kabul edilir umuduyla Sana, Seni zikretmeye üşengeç bir dille, ağlamayan bir gözle, korkmayıp-ürkmeyen ve titremeyen bir kalp ile huzuruna varıyoruz. Sen bizleri ‘Ben yere ve göğe sığmam; ama mümin kullarımın kalbine sığarım’ iltifatına mazhar ederek, ‘Onların yanında O’nun ismi anılınca kalpleri tir tir titrer’ şerefiyle şerefyap olmuş muhterem ve mükerrem müminlerden eyle. Şeytanların zincire vurulduğu bu mübarek Ramazan ayından hakkıyla istifade etmemizi sağlayarak bu mübarek ay ve gecelerinde yalnız ‘livechillah’ için yapılan makbul ibadetler, hayrı hasenatlar hatırına, Salih ve Saliha kullarının makbul taarruz ve niyazları hatırına Sana yapacağımız dualarımızı ‘makbul dua’lardan eyle.

Ya İlahel Alemin! Bu şehri Ramazan ve içinde bulunan kutlu ve mübarek saatler hakkına. Bizleri bu uzun gaflet uykusundan uyandır. Kalplerimizi Kur’an ve sünnetle ihya, iman nuruyla aydınlat. Hakkı hak olarak göster ve hakka tabi olmayı nasip eyle. Batılı da batıl olarak göster ve batıldan ırak kalmaya müyesser eyle. Sen lutfü kereminle ellerimizden tut ki dizginlerimiz şeytan ve heva-i nefsin kontrolüne girmesin.

Ya Rabbi! Ya İlahi! ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ Hadis-i Şerifin her daim hatırımızda kalarak onunla hakkıyla amel etmeyi nasip eyle. Hayır ve sadakaların, hasenat ve infakların karşılığının kat kat verildiği bu mübarek Ramazan ayında bizlere bahşetmiş olduğun nimetlerinden, cimrilik yapmaktan bizleri koru ve bizlere her alanda infak ruhunu bağışla.

Ya Allah! Ya Alim! Düşünce ufkumuzu genişlet. Bize doğru nazar ve muhakeme gücünü, kendisiyle amil bir ilim ve amel, insanları karanlıktan aydınlığa, zulümattan nura, cehaletten hidayete çıkarabilecek bir iman ver. “Müslümanların derdleriyle derdlenmeyen bizden değildir.” Hadis-i Şerif’in kudsiyetini kavrayabilmeyi nasip ederek, hak ve ağır, zor ve meşakkatlerle dopdolu olan davanı dava edinmeyi ve dergâhı ilahiye Mü’minler olarak, almayı nasip eyle.

Ya Hennan! Ya Ğufran! Bu mübarek ayı;  Bizim için Kur’an’ı Kerim’i öğrenme, öğrendiğiyle amel etme, Resulullah (sav)’ı tanıma, onların öngördüğü fazilet ilkeleri doğrultusunda yaşama ve her türlü kötülüğü terk etme vesilesi yap. Çünkü saadeti dareyni hedefleyen ve manevi varlığımızı karartan her türlü nehiyattan arındırarak bizleri üstün ahlaki değerlere yönelten Kur’an’ı Kerim’dir. O’nun getirdiği ilke ve prensiplerinin lübbünde güzellik, huzur, dostluk, kardeşlik... vardır.

Ey Rabbimiz! Dünya’ya karşı açgözlü ve hırslı, ahirete karşı ise gönlü tok nefsimizin dizginlerini aklımızın, aklımızı da Kur’an ve sünnetin eline vermeyi bizlere nasip et. Artık bizleri aldatmasına müsaade etmeyelim.

Ey Rabbimiz! Tüm benliğimizle, yanık ve yaralı yüreğimizle sana yalvarıyoruz. Şu anda dünyanın dört bir yanında Müslümanların kanı akmakta, çocukları yetim, eşleri dul, annelerin göz yaşları yürek yakmakta. İşte Filistin, işte Çeçenistan, işte Irak ve daha niceleri... Ağıtlarına, çektiklerine nasıl bir tarif getirelim ya Rab! Tüm bu olanları Sana havale ediyoruz, Senin en iyi hesap gören olduğunu çok iyi biliyoruz. Sen başta Amerika, İngiltere ve İsrail Terör devletleri olmak üzere tüm müstekbir devlet ve güçleri kahhar sıfatınla kahr-u perişan eyle ve onları bela üzerine bela ile cezalandır.

Ey Rabbimiz! Ancak şunu da iyi biliyoruz ki, biz Müslümanlar, kardeşlerimizin çektiklerine karşılık yapmamız gerekenleri yapmıyoruz. Bize tüm benliğini kardeşinde eriten, onun derdiyle dertlenen bir anlayış ver.

Amin velhamdulillahi Rabbil Alemin.

İnzar Dergisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.