​Düğünlerde sivil güvenlik görevlileri bulunacak

​Düğünlerde sivil güvenlik görevlileri bulunacak

​Gaziantep Valisi Davut Gül, havaya silah sıkma meselesini Gaziantep’in gündeminden tamamen çıkartacaklarını, kentte yapılacak düğünlerde silah sıkılmasının önüne geçilmesi için bazı tedbirler alacaklarını söyledi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Araban ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Vali Gül, Araban Hükümet Konağı bahçesinde Araban Kaymakamı Emin Bağlı, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, STK temsilcileri ve daire amirleri tarafından karşılandı.

İlçede ilk olarak Araban Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Gül'e Araban Kaymakamı Emin Bağlı ilçenin tarihi, kültürü, coğrafi yapısı, eğitim durumu ve ekonomik durumlarıyla ilgili brifing verdi. Daha sonra Araban Belediyesini ziyaret eden Vali Gül, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir'den de ilçedeki belediyecilik hizmetleri hakkında bilgiler aldı. Vali Gül, daha sonra ise Araban ilçesinde görev yapan muhtarlar ile bir araya gelerek kısa bir tanışma toplantısı gerçekleştirdi.

İlçe ziyareti sırasında muhtarlar toplantısına katılan Vali Gül, muhtarlarla tanışıp onların sorunlarını dinledi. Gül, toplantıda düğünlerde sivil güvenlik görevlilerinin bulunacağını vurgulayarak muhtarları ve vatandaşları uyardı.

Araban’ın çok huzurlu ve suç oranının düşük bir ilçe olduğunun altını çizen Gül, "Çok huzurlu ve suç oranı çok düşük bir ilçe. Allah her valiye, her kaymakama suç oranları düşük yerlerde görev yapmayı nasip etsin. Araban’ın zenginliği huzurudur. Topraklarınız verimlidir, burada çok iyi bir hayatınız vardır ama huzur olmadan bu dedikleriniz hiçbir şey ifade etmez. Bir yerin yakınında terör olayları oluyorsa, oralarda zayıf bir ihtimal de olsa olabilir. O açıdan olur ya içinize sızmak isteyenler, bir şekilde olayları provoke etmek isteyenler olabilir. Bunlara karşı emniyetimizi, jandarmamızı 24 saat uyarın ve bildirin. Arkadaşlarımız gereğini yaparlar. Gaziantep Türkiye’nin en huzurlu şehri ve Arabanın da Gaziantep’in de huzurlu şehir olarak devam edebilmesi için hepimize görevler düşüyor." dedi.

Köylerde özellikle düğünlerde havaya silah sıkma meselesinin olduğunu anımsatan Gül, "Bununla ilgili emniyetimize, jandarmamıza kesin talimat verdik. Çok kararlı bir şekilde bununla mücadele edeceğiz.  Düğünlere sivil güvenlik görevlileri gidecekler ve düğünlerde bulunacaklar. Dolayısıyla da düğünler bir ailenin en mutlu günüdür. Orada kolluk kuvvetlerinin yasal işlem yapması geline de damada ve düğün sahiplerine de yazık. Bunu da yapmadığımız zaman havaya ateş açılması ile çocuklarımız, insanlarımız canından olabiliyor. Bu binde birdir, on binde birdir. Ama bu on binde bir bizim evladımız da olabilir. Sizlerin evladı da olabilir. Buna bir istatistik meselesi olarak bakamayız. Havaya silah sıkma meselesini bizler Gaziantep’in gündeminden tamamen çıkartacağız. Düğünlerde olabildiğince planlama yaparak güvenlik kuvvetlerimiz sivil şekilde bulunacaklar. Bunu bilin ve herkesi uyarın." ifadelerini kullandı.

Eğitimle ilgili Araban’ın bir sıkıntısının bulunmadığını kaydeden Gül, "Eğitimle ilgili tekli eğitime geçme hedefimiz var. Araban’da fiziki anlamda diğer ilçelere göre de merkeze göre de daha iyi ve sınıf başına düşen öğrenci miktarı Türkiye ortalamasından daha iyi durumda, bu önemli bir imkân. Bu şu anlama geliyor; burada okuyan öğrencilerin daha iyi eğitim alma imkânı var. Milli Eğitime, öğretmenlerimize ve size düşen bu fiziki imkânlardan olabildiğince istifade etmektir. Kapımız, telefonlarımız her zaman açık." şeklinde konuştu.

Gül’ün ziyaretleri Araban İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Araban İlçe Devlet Hastanesi incelemeleri ile devam etti. Gül, gezisi esnasında karşılaştığı vatandaşlarla da selamlaşarak sohbet etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.