Dünya meşguliyetlerinden kurtulmanın yolu itikâfa girmektir

Dünya meşguliyetlerinden kurtulmanın yolu itikâfa girmektir

Peygamber Sevdalıları Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Koordinatörü Adan Akgönül, dünya meşguliyetlerinden kurtulmanın yolunun Ramazan ayının son 10 gününde girilen itikâf olduğunu belirtti.

Peygamber Sevdalıları Peygamber sevdalıları Platformu Genel Koordinatörü Adan Akgönül, Ramazan ayının son 10 gününde girilen itikâfın dünya meşguliyetlerinden kurtulmanın yolu olduğunu belirterek, itikâfa girmenin önemli bir ibadet olduğunu vurguladı.

Ramazan ayının son 10 gününe girilmesiyle beraber camilerde İtikâf ibadeti için imkânların oluşturulduğunu ve imkân dahilinde her Müslümanın itikâf sünnetini ihya etmesi gerektiğinin altını çizen Akgönül, itikafın Allah’a yaklaşmanın zirveye ulaştığı bir nokta olduğunu söyledi.

Akgönül, Peygamber Efendimizin Medine hicretinden sonra 10 yıl boyunca itikâfa girdiğini belirterek, “İtikaf, bütün fıkıh âlimlerin ittifak ettiği üzere, Cuma namazının kılındığı, 5 vakit cemaatin namaz kılınan camilerde yapılır. İtikâfa giren kardeşlerimiz bir nevi orada Allah'ın huzuruna çıktılarını, dünya işlerini bıraktığını ve var olan bütün günah  yüklerinden kurtulmak için niyet ettikleri bir ibadettir.”

İnsanların günlük işlerinin kişiyi dünyaya bağladığını belirten Akgönül,  itikâfa girenlerin bu anlamda bütün dünyevi meşguliyetlerinden uzak durduğunu, Rabbi ile baş başa kaldığını ve nefsini terbiye ettiğini ifade etti.

 Son olarak “Platform olarak kardeşlerimize tekrar bir hatırlatmada bulunuyoruz, bu fırsatı kaçırmasınlar.” diyen Akgönül şunları söyledi:

“Çok muazzam bir getirisi, bereketi var. Hem kişinin nefsinin ıslah olabilmesi için toplumda daha yararlı ve hayırlı bir hale gelmesinde çok ciddi etkileri olan bir ibadettir. Bunu ihmal etmeyelim özellikle Ramazan ayının son 10 günü yaklaşırken mutlaka çevremize yakın camilere kapanıp istifade edelim. İtikâfa girmeye fırsatı olmayan kardeşlerimizin birkaç gün de olsa hazzını alabilirler. İtikâfa gireceklerin ibadetlerinin Allah tarafından en güzel şekilde kabul edilmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler