Dünya Sağlık Örgütü uyardı: Salgınla mücadelede akıl ve ruh sağlığınıza dikkat edin

Dünya Sağlık Örgütü uyardı: Salgınla mücadelede akıl ve ruh sağlığınıza dikkat edin

​Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa Bölgesi Direktörü Doktor Hans Kluge,Coronaviruse karşı mücadele edilirken ruhsal sağlığa dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan Covid-19 salgını ile mücadeleye dikkat çeken WHO Avrupa Bölgesi Direktörü Doktor Kluge yaptığı yazılı açıklamada, bütün dünyada hızla yayılan Coronaviruse karşı insanların fiziksel olduğu kadar ruh sağlıklarına her zamankinden daha fazla dikkat etmeleri uyarısında bulundu.

Salgınla mücadele ederken fiziksel direnç kadar ruh sağlığı direncinin de çok önemli olduğu belirten Kluge, virüs nedeniyle okulların, iş yerlerinin kapatılması sokağa çıkışlara ve sosyal mekanlara ulaşımların sınırlama getirilmesinin ardından insanların korku, yalnızlık, stres gibi sorunlar yaşamasının doğal olduğunu vurguladı.

"Psikolojik olarak iyi hissetmek ve ruh sağlığını korumak, çok önemli." diyen Kluge, alınacak önlemlerin dışında iyimserliği elden bırakmamanın fiziksel ve ruh sağlığı direncinin güçlü tutmada önemli rol oynadığını altını çizdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.