"Dünyanın en büyük soykırımı uyuşturucudur"
26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü münasebetiyle İLKHA'ya konuşan Bursa Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Suat Kızılhan, dünyanın en büyük soykırımı uyuşturucu olduğunu belirtti.
Birleşmiş Milletlerce belirlenen 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü dolayısıyla uyuşturucuyla mücadele dünyanın ortak gündemi oldu.
Konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Bursa Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Suat Kızılhan, benim çocuğum yapmaz, benim oğlum ve kızım yapmaz demesinler.
Kızılhan, Bu tip düşüncede olan insanların çoğunun çocuklarının bu bataklığın içinde olduklarını ve çok kötü ve vahim bir durumla karşı karşıya bulunduklarını söyleyerek ailelere önemli uyarılarda bulundu.
"Arkadaş ortamında yanlış yönlendirmelerle uyuşturucu bataklığına insanları kazandırıyorlar"
Genç bireylerin uyuşturucu kullanımının, arkadaş ortamı ve birbirlerine yanlış tavsiyeler üzerinden tuzağa alet ederek zehir bataklığına kendilerini mahkûm ettiğini belirten Kızılhan, "Farkına varıyorlar ama iş işten geçiyor. İş işten geçtiği için de uyuşturucunun esiri haline geliyorlar. Arkadaş ortamları, yanlış yönlendirmelerle insanları uyuşturucu bataklığına itiyorlar. Bu işin kötü olduğunun farkına vardıklarında pişmanlık olsa da geri dönüşleri zor oluyor. İster istemez uyuşturucunun özelliklerini dışarıya yansıtma çok fazla olduğu için bünye ve iradeleri de zayıf olduğundan toplumda gençler ön planda duruyor. Olgun yaştaki insanların kullanımı da fazladır." dedi.
"Uyuşturucunun gençler üzerindeki en büyük etkisinin sebebi ailedir"
Gençler arasında uyuşturucu kullanımında genelde kendilerine bahane olarak ailevi sorunlarını öne attıklarını dikkati çeken Kızılhan, "Uyuşturucunun gençler üzerindeki en büyük etkisinin sebebi ailedir. Ailelerimizin çocuklarını eğitimede ve onları yetiştirmedeki eksiklikleri onlar için çok büyük bir bahanedir. Uyuşturucu kullanan gençlerimizin hepsi anne ve babalarını bahane ediyorlar. 'Annem ve babam ayrıldı' diyerek ayrılıklarla uyuşturucuya bulaşıyorlar. Evliliklerin bitmesi sonucu ortadan kalan çocukları duygusal olarak kendilerine büyük yük yüklüyorlar. Uyuşturucu kullanan gençlerin yüzde 90'nı bunu aile problemi olarak söylüyorlar. Doğruluğu var mı? Elbette vardır. Uyuşturucu kullanımı için imkânlar çok fazladır. Sosyal medya, sanal âlem dediğimiz bu tip gelişmiş teknolojiler nedeniyle dünyaya çok zafiyet gösteriyorlar." şeklinde konuştu.
"En iyi narkotik ve mücadele timi anne ve babalardır"