​E-ticaretin arttığı bu dönemde yerel esnaf desteklenmeli

​E-ticaretin arttığı bu dönemde yerel esnaf desteklenmeli

​HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, tüm dünyayı etkisi altına alan küresel salgından etkilenen iş yerlerine yönelik gerçekleştirdiği ziyaretlerine devam ediyor.

Batman merkezde farklı sektörlerdeki esnaf ve iş yerlerini ziyaret eden Durmaz, son olarak kentteki mobilyacı esnafını ziyaret etti.

Ziyarette Durmaz’a pandemi sürecinde yaşadıklarını anlatan mobilyacı esnafı, doların yükselmesinden dolayı artan maliyetlerin hem kendilerini hem de vatandaşı zor durumda bıraktığını belirtti.

Pandeminin başlamasından sonra üretim yapan fabrikaların peşin ödeme yapmadan ürün göndermediklerinden şikâyet eden esnaf, bu soruna bir çözüm bulunmasını talep etti.

“Esnaf pandemi sürecinde kiralarını ödemede zorlanıyor”

Ziyaretler sonrasında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, “İlimiz merkezinde bulunan işyerlerine ve esnaflara yönelik başlatmış olduğumuz ziyaretlere bugün de devam ettik. Bugün mobilyacı esnafına misafir olduk. Mümkün mertebe ziyaret ettiğimiz esnafımızın işyerlerinde oturup kendilerini dinledik, sorun ve taleplerini not aldık. Bazı esnaflar pandemi sürecinde iş yapamadığı için kiralarını ödemede ve masraflarını karşılamada zorlanmışlar. Ancak iş yapamamalarına ve sıkıntı çekmelerine rağmen kanaatkâr olduklarını görmek doğrusu sevindiriciydi. ” ifadelerini kullandı.

“Dolar düştü ancak fiyatlar yerinde kaldı”

Dövizin düşmesine rağmen fabrikalarda fiyatların düşmediğine dikkat çeken Durmaz, “Bilindiği gibi bir ara dolar 8 bin 600’e kadar yükselmişti. Dolar yükselince fabrikalar mobilya fiyatlarını da yükselttiler, maliyet arttı diye. Ancak daha sonra dolar 7 bin 600’lere kadar geriledi. Şimdi de, 7 bin 800’lerdedir. Fabrikalar doların yükseldiği dönemde mobilya fiyatlarını yükselttiler ancak şuanda dolar düşmüş olmasına rağmen fiyatlarda düşme yaşanmamış. Mobilyacı esnafımızın bu yönde bir şikâyeti vardır. Fabrikalar fiyatları düşürürse, bu hem mobilyacı esnafına hem de vatandaşa yarayacaktır.” şeklinde konuştu.

“Esnaf, yerel idarecilerden çözüm odaklı adımlar atılmasını bekliyor”

Konuşmasının devamında Durmaz, “Batman esnafının sorun ve sıkıntılarının çözümü için en fazla inisiyatif alması gerekenler, yerel idarecilerdir. İdareciler, esnafla bir araya gelmeli ve çözüm konusunda bir program belirlemelidirler. Esnaf, özellikle yerel idarecilerden çözüm odaklı adımlar atılmasını bekliyor. Yerel esnaf internet üzeri ticaretin çok fazla olduğu konusunu da gündeme getirmektedir. Dolaysıyla, e-ticaretin çok arttığı bu dönemde yerel esnafımızın desteklenmesi gerekir. İnşallah toplum arasında yerel esnafımızın desteklenmesi konusunda bir duyarlılık oluşturmak için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.