e-YDS başvuruları başladı

e-YDS başvuruları başladı

ÖSYM, İngilizce ve Farsça dillerinde olmak üzere e-YDS başvurularının başladığını duyurdu.

e-YDS 2019/4 İngilizce ve e-YDS 2019/5 Farsça başvuruları bugün saat 14.00 itibariyle başladı.

Konuyla ilgili Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığından yapılan açıklamada, e-YDS 2019/4 İngilizce alanının, 25 Mayıs 2019 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir'deki e-sınav uygulama binalarında yapılacağı, sınav cevaplama süresinin 180 dakika olacağı ve adayların, saat 13.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacakları belirtildi.

Son başvuru günü 16 Mayıs

Açıklamada, "Sınava başvuru süreci, 25 Nisan-16 Mayıs 2019 tarihleri arasında olup adaylar, başvurularını 25 Nisan 2019 tarihinde ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr  adresinden saat 14.00'den itibaren yapabileceklerdir. Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan, Ankara’da 3500, İstanbul’da 432,  İzmir’de 112 olacaktır. Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacaktır. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır. e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile  deneme e-sınavı hazırlanmıştır. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemlidir." denildi.  

e-YDS 2019/5 Farsça alanında ise 26 Mayıs 2019 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir'deki e-sınav uygulama binalarında yapılacağı, sınav cevaplama süresinin 180 dakika olacağı ifade edildi. Adayların, saat 13.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacakları kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sınava başvuru süreci, 25 Nisan-16 Mayıs 2019 tarihleri arasında olup adaylar, başvurularını 25 Nisan 2019 tarihinde ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr adresinden saat 14.00'den itibaren yapabileceklerdir. Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan, Ankara’da 3030, İstanbul’da 432, İzmir’de 112 olacaktır. Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacaktır. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler