Edirne F Tipi Kapalı Cezaevinde mahkûmlara işkence iddiası

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevinde mahkûmlara işkence iddiası

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevinde hükümlü bulunan mahkûmlara cezaevinde işkence yapıldığı iddia edildi.

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevinde hükümlü bulunan Cihan Yeşil ve Şeyhmus Çelik’e gardiyanlar tarafından işkence yapıldığı ileri sürüldü.

İddia göre, aynı odada bulunan Cihan Yeşil ve Şeyhmus Çelik isimli mahkûmlara 8 Ağustos Pazartesi günü gardiyanlar tarafından işkence yapıldı.

Konu hakkında konuşan Çelik’in Avukatı Mehmet Mahmut Doğan, olayı duyduktan sonra cezaevine giderek müvekkilini ziyaret ettiğini söyledi. Gördüklerini anlatan Doğan, işkence nedeniyle müvekkilinin vücudunun birçok yerinde morluk, şişlik ve kırıkların olduğunu, cezaevi yönetiminin ise işkence yapıldığının belli olmaması için mahkûmları hastaneye göndermediğini belirtti.

Daha sonra cezaevi yönetimi ile görüştüğünü ifade eden Doğan, mahkûm Şeyhmus Çelik ve Cihan Yeşil’in işkence gördüklerini ve hastaneye kaldırılmaları gerektiğini söylediğini belirtti. Doğan, buna karşılık cezaevi yönetiminin mahkûmların sorunlu olduklarını ileri sürerek sağlık durumlarında bir problemin olmadığını raporlarla kendisine göstermeye çalıştıklarını, fakat doktor raporlarını incelediğinde mahkûmların vücutlarındaki morluklar ve işkence izleriyle ilgili bir şey yazılmadığını gördüğünü söyledi.

Doğan, mahkûmların acilen hastaneye gitmesi yönünde verdiği dilekçe üzerine, Şeyhmus Çelik ve Cihan Yeşil’in işkence olayından bir hafta sonra ancak hastaneye gönderildiğini dile getirdi.

Öte yandan cezaevi yönetiminin mahkûmların işkence olayının duyulmaması için telefon görüşmesi yapmalarını da engellediği iddia edildi.

İddialarla ilgili görüştüğümüz cezaevi yönetimi ise konu hakkında konuşamayacaklarını ifade ettiler. (M. Hüseyin Temel – İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.