Eğitim Bir-Sen Başkanı Tekdemir: MEB'in kız okulları önerisi erkek okulların açılması önerisiyle genişletilmeli

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, Bakan'ın kız okulları önerisinin erkek okulların açılması önerisiyle genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı özel bir TV kanalındaki programda okullaşma ile ilgili yaptığı açıklamada "Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin ilk söylediği şey 'Erkeklerin olduğu yerde olmasını istemiyorum' oluyor. Milli Eğitim Bakanı olarak birinci hedefim kız çocuklarını okula getirmektir. Veliyi ikna edebilmek için gerekirse kız okulları açabilmeliyiz. Veli isterse çocuğunu kız isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli." ifadelerini kullandı.


Bakan Tekin'in açıklamasından sonra tekrardan gündeme gelen karma eğitim modeli ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, ailelerin, çocuklarını karma eğitim dışındaki okullarda okutma isteği haklı bir çağrı ve talep olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

"Ailelerin çocuklarını karma eğitim dışındaki okullarda okutma isteği haklı bir çağrı ve talep olarak değerlendirilmeli"

Kız çocuklarının karma eğitim modeli dışında ve yanında alternatif öğrenme modellerinde eğitim görme ihtiyacına yanıt vermenin sosyal devletin asli görevi olduğunu söyleyen Tekdemir, "Oysa eğitimde asıl olan, başarı, öğrenme psikolojisi be gelişim psikolojisi alçısından alternatif öğrenme modellerinin işlevini sorgulamaktır. Ailelerin kendi çocuklarını ideolojik bir kuşatmanın şekillendirdiği karma eğitim dışındaki okullarda okutma isteği haklı bir çağrı ve talep olarak değerlendirilmeli, alternatif okullar açılarak bu talep kurumsallaştırılmalıdır." dedi.

Karma eğitim tartışmalarının bilimsel bakış yerine rasyonel yaklaşımı ve akışı gölgeleyen politik ve ideolojik karşıtlıklar zemininde yürütüldüğünün altını çizen Tekdemir, "Yapılan tartışmalar ideolojik kutuplaşmayı derinleştirecek üslup üzerinden polemik boyutuna taşınmaktadır. Bu da tartışmaları çözümsüz bırakmaktadır. Oysa akılcı bir zeminde talep ve itirazlar değerlendirilirse daha nitelikli yol alınabilir." şeklinde konuştu.

Tekdemir, "Sayın Milli Eğitim Bakanımızın kız çocuklarının okullaşmasına ciddi bir artısı olacak. Kız okulları önerisi erkek okulların açılması önerisiyle genişletilmeli, okul öncesinden başlayarak bütün okul türlerinde bu yöndeki talepler etrafında alternatif okullar eğitim öğretime açılmalıdır." diye belirtti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.