Eğitim Bir-Sen Mardin Şubesinden ana sınıfları da uzaktan eğitime geçilsin talebi

Eğitim Bir-Sen Mardin Şubesinden ana sınıfları da uzaktan eğitime geçilsin talebi

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, “İl Milli Eğitim Müdürlüğünün okul öncesi eğitimde uzaktan eğitime geçme kararını en ivedi şekilde bekliyoruz.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınının ilgili yerleşim yerindeki seyrine bağlı olarak, 4 Ocak'a kadar il veya ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından, yüz yüze eğitim yapılan okul öncesi eğitim kurumlarında uzaktan eğitim kararı alınabileceği bildirildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ana sınıfların da uzaktan eğitime geçilmesi için karar beklediklerini belirtti.

Değer, dünyada ve ülkemizde Covid-19 salgının en zirve yaptığı bir dönemde, tüm eğitim kurumları ve kademeleri Bilim Kurulu ile MEB tarafından alınan kararla uzaktan eğitimle eğitim öğretime devam kararı aldığını hatırlattı.

 Mardin’in Coronavirus salgınında ikinci pik dönemini yaşadığını aktaran Değer, “Hastanelerimizde günlük hasta sayımız 300’lerin üzerinde, hastane doluluk oranımız yüzde 80’lerde ve yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 86’ları gösteriyor. Birçok Kamu kuruluşumuzda olduğu gibi Mardin İl MEM ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri bile esnek çalışma yapılıyorken, ‘öğretmenler böyle günlerde fedakârlık yapmalıdır, biz ana sınıflarının yüz yüze eğitime devam etmesi yönünde karar aldık’ şeklinde ifadeler abesle iştigaldir, akılla ve bilimle örtüşecek bir tarafı da yoktur.” diye konuştu.

“Öğretmenler her zaman fedakârlık yaptıkları gibi salgın sürecinde de gerek vefa destek gruplarında, gerek maske ve dezenfektan üreterek, gerek filyasyon ekiplerinde yer alarak fedakârlığın en güzel örneğini sergilemişlerdir.” diyen Değer, şöyle konuştu:

“Eğitimciler olarak biz eğitim açısından yüz yüze eğitimin uzaktan eğitimden daha yararlı olduğunu düşünüyoruz. Böylesi ölümün sinsice kol gezdiği, herkesin kendine evine kapatıp kendini ve ailesini korumaya çalıştığı bir dönemde, zorunlu eğitim kapsamında olan tüm eğitim kurumları kapalı iken, zorunlu eğitim kapsamında olmayan ana sınıfı öğretmenlerinin yüz yüze eğitime devam etmesini, onların savunmasız bir şekilde ‘siz kahramansınız ölüme bile meydan okursunuz’ denmesini, Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Yetkililerin ana sınıfı öğretmenleri ile ilgili yüz yüze eğitime devam kararını bir an önce gözden geçirmelerini ve Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Mardin’de de İl Milli Eğitim Müdürlüğünün okul öncesi eğitimde uzaktan eğitime geçme kararlarını en ivedi şekilde bekliyoruz.”


Eğitim Bir-Sen Mardin Şubesinden “ana sınıfları da uzaktan eğitime geçilsin” talebi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.