Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı: Uzaktan eğitime kademeli başlanması kararı olumlu

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı: Uzaktan eğitime kademeli başlanması kararı olumlu

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, okullarda uzaktan eğitime kademeli olarak geçilmesi kararını olumlu bulduklarını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 15 Şubat'tan itibaren kademeli başlatılacak yüz yüze eğitimle ilgili usul ve esasları belirledi. Birleştirilmiş sınıflarda, köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde, il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri iş birliği ile alınacak kararlar doğrultusunda tüm ilkokul ve ortaokullar, tüm bağımsız anaokulu ve özel eğitim anaokullarında yüz yüze eğitim 15 Şubat itibarıyla başlatılacak.

İlkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki yüz yüze ve uzaktan eğitimlerde bir ders 30 dakika, teneffüsler ise onar dakika olacak. Bilim ve Sanat Merkezleri de 1 Mart itibarıyla ortaokul 8. sınıflarla birlikte yüz yüze eğitime geçecek.

1 Mart'tan itibaren ise tüm resmi ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacak, tüm resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında da yüz yüze eğitime başlanacak. 8. sınıflarda yüz yüze eğitim yapılacak günler ile eğitime başlama ve bitiş saatleri okul yönetimleri tarafından öğretmenlerle birlikte belirlenecek. 

Ortaokul 5, 6  ve 7. sınıflarda tüm dersler uzaktan eğitim yoluyla işlenmeye devam edilecek. 

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, 15 Şubat'ta kademeli olarak başlayacak yüz yüze eğitimle ilgili İLKHA'ya konuştu.

"Yüze eğitimin tadı, emeği ve çabası uzaktan eğitimden oldukça farklıdır"

Yüz yüze eğitimin uzaktan eğitimden farklı olduğunu belirten Coşkun, "Eğitim Bir-Sen olarak baştan beri gerekli tedbirler alınarak eğitim-öğretimin mutlaka yüz yüze yapılmasını dile getiriyorduk. Görüş ve tekliflerimizi daha öncede ifade etmiştik; çünkü yüz yüze eğitimin tadı, emeği ve çabası uzaktan eğitimden oldukça farklıdır. Bu da olması gereken bir durumdur. Özellikle genel merkezimizin bu süreçte hazırlamış olduğu raporlar; odak analizinde,  yüz yüze eğitimin öğrenme kayıplarını azaltması, telafiyi kolaylaştırması ve ölçme ve değerlendirmenin mümkün olması açısından mutlaka yüz yüze eğitimin yapılmasını zorunlu kılıyordu. Hükümetin almış olduğu kararı destekliyoruz olması gereken de bir karardı.  Bu kararla birlikte 15 Şubat'tan itibaren köy okullarında eğitim öğretim başlayacak. Oradaki öğrencilerimiz normal yüz yüze eğitime başlayacaklar." şeklinde konuştu.

"Okulların açılması hepimizin beklediği ve istediği bir durumdur"

Okulların açılmasının önünde hiçbir engel kalmadığını ifade eden Coşkun, "Bizim temennimiz bu virüsün yayılma hızının düşmesi, ortadan kalkması, eğitim ve öğretimin devam etmesidir. Şayet aksi bir olumsuz durum gelişirse Bilim Kurulu, hıfzıssıhha kurulu ve valilik oluru ile gerekli tedbirler de alınacaktır. Bu sebeple bir an önce okulların açılması hepimizin beklediği ve istediği bir durumdur. 8 ve 12. sınıfların, ilkokul ve özel eğitim okullarının 1 Mart'ta dönüşümlü bir şekilde açılıyor olması olumlu bir gelişmedir. Biliyorsunuz daha önce okullarımızda belli bir süre eğitim ve öğretim görüldü. Özellikle çocuklarımızın maske, hijyen ve mesafe şartlarına olumlu yaklaşımı; okulların altyapısının ve sınıfların uygun olması;  öğretmenlerin bu konuda gerekli bilinci öğrencilere vermiş olması; öğrenci velilerinin bu konuda duyarlı olması, okulların açılmasına uygun zemini hazırladı. Dolayısıyla çocuklarımız uygun koşullar ve şartlar altında tüm tedbirler alınarak eğitim ve öğretime başlaması hepimizin beklediği bir durumdur." diye konuştu.

"Salgın hızının artmasıyla kaybedilecek hayatların telafisi mümkün değildir"

Okullarda yüz yüze eğitimin başlamasının olması gereken durum olduğunu vurgulayan Coşkun, "Bu sürecin riskinin en aza indirilmesi için köy okullarından başlayarak ilkokulların, 8 ve 12. sınıfların yüz yüze eğitime başlatılması kararı beklenilen ve yerinde bir karardır. Bu konuda biz de sendika olarak bunu istiyorduk. Salgın hızının artmasıyla kaybedilecek hayatların telafisi mümkün değildir. Bu tür tedbirlerin tümü alınmalıdır. Ne kadar sağlığımız önemli ise bunun yanında eğitim de önemlidir. Bir an önce yüz yüze eğitimin olması gerekiyordu, bu alınan kararlar yerinde, makul ve olması gereken kararlardır. Gerekli tedbirler alınarak İnşallah hem çocuklarımız hem velilerimiz hem de öğretmenlerimiz hep beraber daha güzel yarınlara el ele vererek ulaşacağız." ifadelerini kullandı. 


Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı: Uzaktan eğitime kademelibaşlanması kararı olumlu

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı: Uzaktan eğitime kademelibaşlanması kararı olumlu

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı: Uzaktan eğitime kademelibaşlanması kararı olumlu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.