Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet sınır tanımaz hale gelmiştir

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet sınır tanımaz hale gelmiştir

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi, Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürü ve bir personelin darp edilmesi olayını kınayarak, "Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet sınır tanımaz hale gelmiştir" açıklamasında bulundu.

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Tekyıldız, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Baytak ve milli eğitim personeli Osman Demir'in darp edilmesi olayını yayımlamış olduğu basın açıklamasıyla kınadı.

Eğitimcilerin korunmasıyla ile ilgili acil hukuki düzenlemeler yapılmasını talep ederek açıklamaya başlayan Coşkun, "Dün mesai bitiminde bir grup tarafından, Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürü ve İlçe Milli Eğitim çalışanının olduğu aracın önü kesilerek, saldırıda bulunularak darp edilmişlerdir. Bu cahilane ve menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Gün geçmiyor ki, eğitim çalışanlarımız saldırıya maruz kalmasınlar. Eğitimcilerimizin korunması ile ilgili acilen hukuki düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz. Öğretmenlik Meslek Kanununun bir an önce çıkarılması ve bu tür şiddet eylemlerinde mutlaka bu tür yollara tevessül edenlere caydırıcı yönü baskın cezai müeyyidelerin uygulanması ve açılacak davanın kamu davası çerçevesinde yürütülmesi gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'nın bu tür olaylarla anılmasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Coşkun, "Şanlıurfa'mızın artık bu tür ilkel söylem ve eylemlerle gündeme gelmemesi gerekir. Eğitimde daha güzel işler yaparak, çalışmalar sergileyerek gündem olmalıyız. Daha önce Harran'da eğitimcilere yönelik gerçekleşen elim hadisenden sonra, dün Akçakale'de eğitim çalışanlarına yönelik saldırı ile şiddet sınır tanımaz hale gelmiştir. Harran'daki saldırıya ilgili kesimlerin sessiz kalması ve gerekli tepkinin gösterilmemesi, Akçakale'deki saldırıyı getirmiştir. Akçakale'ye sessiz kalınırsa yarın korkarız ki başka ilçelerde yaşanır. Saldırıya uğrayan emektar arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyoruz." diye konuştu.

Coşkun, açıklamanın sonunda Şanlıurfa'da görev yapan bir öğretmen ve kardeşinin Konya'da komşunun silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini belirterek, " Eyyübiye ilçesi Mutlukaya İlkokulu'nda sınıf öğretmeni olan Şeyma Sarı Öğretmenimiz ve kız kardeşi Konya'da komşusu tarafından silahla vurularak öldürülmüştür. Merhumeye Allahtan rahmet ailesine başsağlığı diliyoruz." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler