Eğitim medeniyet köklerine bağlı nesillerin yetişmesine vesile olacaktır

Eğitim medeniyet köklerine bağlı nesillerin yetişmesine vesile olacaktır

Yeni eğitim öğretim yılı hakkında konuşan Bingöl Valisi Kadir Ekici, "Eğitim medeniyet köklerine bağlı nesillerin yetişmesine vesile olacaktır" dedi.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, 2019-2020 eğitim öğretim yılı "İlköğretim Haftası" münasebetiyle Vali Kurtuluş Şişmantürk İlkokulu ve Ortaokulunu ziyaret ederek dersliklerde çocuklar ile bir araya geldi.

Vali Kurtuluş Şişmantürk İlkokulu bahçesinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Ekici, derslikleri gezerek burada öğrenciler ile sohbet etti ve öğrencilere çeşitli hediyeler vererek yeni öğretim yılında başarılar diledi.

Daha sonra Vali Kurtuluş Şişmantürk İlkokulu ve Ortaokulu öğretmen ve idarecileri ile ayrı ayrı bir araya gelen Vali Ekinci, burada yaptığı konuşmada, "Öğretmenlerimizden aydınlık yarınlarımız için çok şey bekliyoruz. Nitelikli ve sorumluluk sahibi bireylerin yetişmesi için sizlere büyük görevler düşüyor. Bilginin gölgesinde büyümüş ve hayata bilgece bakan bireylerin çoğalması için ortaya koyacağınız bütün çabalarda yanınızda ve destekçiniz olacağız." dedi.

Yeni eğitim öğretim yılında öğrenci, öğretmen ve idarecilere başarılar dileyen Vali Ekinci, "2019-2020 eğitim öğretim yılının Bingöl'ümüz için, ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yeni eğitim öğretim yılında ilimiz genelinde toplam 362 eğitim kurumunda 59 bin 431 öğrenci ile 3 bin 644 öğretmen ders başı yapacaktır." dedi.

"Eğitim medeniyet köklerine bağlı nesillerin yetişmesine vesile olacaktır"

Vali Ekinci, şunları söyledi:

"Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bilimin ve aklın ışığında, öğretmenlerimizin rehberliğinde hayata hazırlanacakları yeni bir eğitim ve öğretim yılının ilk gününün heyecanını birlikte yaşıyoruz. Çocuklarımızın okul bahçelerindeki, koridor ve dersliklerdeki seslerini özlemiştik. Onun için bugün bizim en heyecanlı, en mutlu olduğumuz gündür. Bütün büyük yangınlar bir kıvılcımla başlar. İnşallah ilköğretim haftasının bu ilk günü de çocuklarımızın başarı ve mutluluk dolu yarınları için bir kıvılcım olacaktır. Ve yine ümit ediyoruz ki, bu kıvılcımlar geleceğin aydınlık Türkiye'sinde millet ve memleket sevdasına, milli ve manevi değerlere dönüşecek ve medeniyet köklerine bağlı nesillerin yetişmesine vesile olacaktır. Ben bu vesile ile yeni eğitim ve öğretim yılının tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize, idarecilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum.'

İlköğretim Haftası programında Vali Kadir Ekinci'ye Vali Yrd. Ali İhsan Başak ve İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney eşlik etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler