Eğitim ödeneğini en fazla alan illerin başında Şanlıurfa geliyor

Eğitim ödeneğini en fazla alan illerin başında Şanlıurfa geliyor

Karne dağıtımı programına katılan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin,eğitim ödeneğini en fazla alan illerin başında Şanlıurfa’nın geldiğini ifade etti.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 2018-2019 eğitim-öğretim yılını tamamlayan öğrencilerin karne heyecanına Sultantepe İlkokulunda ortak oldu.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Sultantepe Mahallesi'nde yapımına 2017 yılı sonunda başlanarak 2019 yılında hizmete alınan okulun açılışı da karne dağıtımı öncesinde gerçekleştirildi. Açılış programında konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 81 il içerisinde Şanlıurfa’nın eğitim ödeneğini en fazla alan illerin başında geldiğine dikkat çekti.

Vali Erin, "2019-2019 eğitim öğretim dönemi boyunca Şanlıurfa’mızın il merkezinden ilçelerine kadar, geleceğimizin şekillenmesinde büyük özveri ve fedakârlık göstererek çalışan öğretmenlerimize şükranlarımı iletmek istiyorum. Bugün karnelerini alacak olan çocuklarımıza da yıl boyunca göstermiş oldukları performanstan dolayı tebrik ediyor ve önümüzdeki yıllarda da başarılı bir tablo ortaya koymak suretiyle memleketlerine, milletlerine, devletlerine ve ailelerine faydalı birer birey olarak yetişmelerini de Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum" dedi.

Şanlıurfa’da eğitim gören çocukların başarı düzeylerinin Türkiye ortalamasına yükseltilmesi için başlatılan seferberlik kapsamında Sultantepe’de de yapımı tamamlanan okulun açılışının da hayırlı olmasını dileyen Vali Erin, Şanlıurfa’da 20 bin derslik sayısına 393 yeni okulla ulaşıldığını kaydetti. Tamamlanan bu okullarda okuyan çocukların kaliteli ve çağı yakalayan bir eğitimle yetiştirilmelerinin temel hedefleri olduğunu sözlerine ekleyen Vali Erin, "Çocuklarımızın daha konforlu, daha donanımlı mekânlarda geleceğe hazırlanmalarını temin etmeye çalışacağız. Devletimizin de bu alanda ilimize yaptığı yatırım bir milyar liranın üzerindedir. 81 il içerisinde Şanlıurfa eğitim ödeneğini en fazla alan illerin başında geliyor. Bunun elbette bu şekilde gerçekleşmesine vesile olan Sayın Cumhurbaşkanımızdır, Milli Eğitim Bakanlarımızdır, devlet büyüklerimizdir, hükümetimizdir. Bunun için de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Şanlıurfa’ya ilgi ve ihtimamı hiçbir zaman esirgemeyen ve emeği geçen herkese bir kez daha şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Velilere de çağrıda bulunan Vali Erin, karne durumu ne olursa olsun onları yargılamayalım. Oradaki notların önümüzdeki dönemde hızlı bir şekilde düzeltilebileceğine inanarak çocuklarını hiçbir şekilde sorgulamadan onları teşvik ederek suçlayıcı bir tavır içerisine girmeden onlara yaklaşmalarını istiyorum. Önemli olan başarabileceklerine inandırmaktır. Şevk ve cesaretlerinin kırılmamasıdır. Bu konuda velilerimizin daha duyarlı olmalarını, tatil döneminin öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından yapımı tamamlanarak hizmete alınan okulun açılış kurdelesinin protokol ve mahalle sakinleri tarafından kesilmesinin ardındansa öğrenciler karnelerini alarak tatile girdiler.

Düzenlenen programa Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’le birlikte Eyyübiye Kaymakamı Adem Ünal, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, protokol ve vatandaşlar katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler