Eğitimci Yazar Özaslan: “Eğitim politikamız yerli olacak şekilde gözden geçirilmelidir”

Eğitimci Yazar Özaslan: “Eğitim politikamız yerli olacak şekilde gözden geçirilmelidir”

Eğitimci Yazar Emin Özaslan, Yükseköğretim Kurumlar Sınavı’nın (YKS) birinci oturumunda sınava giren milyonlarca kişiye cinsel sapkınlığı savunan bir kişi hakkında soru sorulmasına tepki gösterdi.

Yükseköğretim Kurumlar Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yetenek Testi’nde (TYT) sınava giren adaylara cinsel sapkınlığa verdiği destek ile bilinen Mabel Matiz hakkında soru sorulmasına tepkiler devam ediyor.

Şanlıurfalı Eğitimci Yazar Emin Özaslan, YKS’nın ilk oturumunda cinsel sapkınlığı savunan bir kişi hakkında soru sorulmasının bilinçli olarak yapıldığını ifade ederek, gençlere Yunus Emre’den, Mehmet Akif’ten ve Sezai Karakoç gibi şahsiyetlerden soru sorulması gerektiğini belirtti.

Eğitim sisteminin halkın inançları ile barışık ve tamamen “yerli” olması gerektiğini vurgulayan Özaslan, “Gençlik geleceği için sınava giriyor. Yani meslek hayatının en önemli yol ayrımı olan bir dönüm noktası. Ama sınavda Mabel Matiz hakkında bir soru adaylara soruluyor. Yani LGBTİ bayrağını taşıyan kişi, en önemli sınavda gençliğin idolü gibi servis ediliyor. Bu kesinlikle planlı bir organizasyondur. Cinsiyetsiz bir nesil yetiştirmek isteyenlere fırsat vermektir. Söz konusu şahsın üzerinden bilinçaltına mesaj vermeyi amaçlayan şeytani bir aklın oyunudur. Gençliğe Yunus Emre’den, Mehmet Akif Ersoy’dan ya da Sezai Karakoç’tan soru sorulması daha uygun olmaz mıydı? Kendi değerlerine yabancı olarak yetişen neslin ülkeye ne faydası olacak. Kendi değerlerine sahip bir nesil yetiştirmek için, eğitim politikasının ‘yerli’ olacak şekilde gözden geçirilmesi gerekir.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.