Eğitimcilerden YKS tavsiyeleri: Bol bol deneme çözün, sosyal medyadan uzak durun

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) sayılı günler kalırken uzman eğitimciler, sınava hazırlanan öğrencilere önemli uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

YKS öncesi öğrencilerin yapması gerekenleri anlatan Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Eğitimci Mehmet Emin Sütçü, öğrencilerin konu eksikliklerini tamamlayıp bol bol deneme, soru çözmeleri gerektiğini ifade etti.

Özellikle bu süre zarfında öğrencilerin kesinlikle sosyal medyadan uzak durmaları gerektiğine işaret eden Sütçü, ayrıca uyku düzeni, düzenli beslenme, programlı çalışmanın da sınava önemli bir katkı sağlayacağını kaydetti.

17-18 Haziran tarihlerinde bir milyonu aşkın öğrenciyi ilgilendiren çok önemli bir sınavın yapılacağını hatırlatan Sütçü, iki aşamadan oluşan YKS için bir aydan kısa bir süreç içerisinde olduklarını söyledi.

download-002.png

Mehmet Emin Sütçü

"Haftada en az 2-3 deneme çözülmelidir"

Bu sınavın gençlerin geleceğini ilgilendiren önemli bir sınav olduğunu belirten Sütçü, "Bol bol denemenin, bol bol soruların çözüleceği ve bu denemeler neticesinde yapılacak analizler sonucu konu eksikliklerinin hızlı bir şekilde giderileceği dönemdir. Öğrencilerin haftada en az 2-3 deneme çözmeleri lazım. Bu denemeleri çözerken özellikle şuna dikkat etmeleri lazım. Denemeye başladıkları saatin sınav saatiyle aynı olması lazım. Örneğin sınav saat 10.15'te başlıyorsa öğrencilerimizin de deneme sınavlarına saat 10.15'te başlamaları ve gerçek sınav süresi neyse denemeleri de o sınav süre içerisinde çözmeleri gerekir." dedi.


"Kaybedecek her vakit aleyhedir"

Öğrencilerin bu kısa süre içerisinde konu eksikliklerini tespit edip hızlıca tamamlamaları gerektiğini vurgulayan Sütçü, şöyle devam etti:

"Ayrıca beslenme ve uyku düzeni de çok önemlidir. Öğrencilerimizin özellikle ev yemekleriyle beslenmesi gerekir. Hazır yiyeceklerden, ağır ve yağlı yemeklerden uzak durmaları gerekir. Uyku düzeninin de en az 7 saat olacak şekilde ayarlanmalıdır. En önemli hususlardan biri de, gençlerimizin sosyal medyadan olabildiğince uzak durmaları gerekir. Çünkü bu süreç onlar için çok önemlidir. Kaybedecek her vakit onların aleyhinedir."

"Kaygı ve endişe olumlu şekilde yönlendirilmelidir"

Bu süreçte ailelere de önemli görevlerin düştüğünü ifade eden Sütçü, "Kaygı, endişe mutlaka olacak. Hatta kaygının, endişenin, stresin olması bir anlamda iyidir de. Bunlar insanın hazırlık noktasında daha dikkatli olması, planlı bir şekilde süreci yönetmesi noktasında bir itici güçtür. Ama önemli olan bu kaygı ve endişenin olumlu şekilde yönlendirilebilmesidir. Bu süreçte ailelere çok şey düşmektedir. Aileler olabildiğince sağduyulu, soğukkanlı olmalılar. Kendilerinde bir endişe, kaygı varsa bunu kesinlikle öğrencilerine yansıtmamalıdırlar. Onların o tavrı öğrencilerin de kaygı ve endişesini giderecektir." diye konuştu.

"Elinizden geleni yapın, gerisi takdiri ilahidir"

Öğrencilerin bu sınavın dünyanın sonu olmadığının da bilincinde olması gerektiğine dikkat çeken Sütçü, "Öğrenciler sınavla ilgili elinden geleni yaptıktan sonra sınav esnasında herhangi bir durumla karşı karşıya kalındıklarında kendilerini kahretmemelidirler. Ellerinden geleni yaptıktan sonra gerisi tekdiri ilahidir. Çalışanın emeğinin karşılığını alacağına inanıyorum. Tabi düzenli ve disiplinli çalışmak önemlidir." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler