Eğitimde asıl olan iyi insan yetiştirebilmektir

Eğitimde asıl olan iyi insan yetiştirebilmektir

2017-2018 eğitim ve öğretim yılı sene başı toplantısında konuşan Batman Valisi Ahmet Deniz, eğitimde asıl olanın iyi insan yetiştirebilmek olduğunu söyledi.

2017-2018 eğitim ve öğretim yılı sene başı toplantısı Batman Valisi Ahmet Deniz başkanlığında Batman Belediyesi Kültür Merkezinin konferans salonunda yapıldı.

Toplantıda okul müdürlerine hitaben bir konuşma yapan Vali Deniz, geleceği inşa edecek en önemli şeyin eğitim olduğunu söyledi. Deniz, "Gençlerimizi ve çocuklarımızı iyi bir şekilde eğitebilirsek iyi bir yere gelebiliriz. Eğitim dediğimiz zaman işin özünde öğretmenlerimiz var. Severek, yürekten bu işe odaklandığı zaman başarılı olmamaları mümkün değil. Bütün başarılı hikâyelerinin arkasında öğretmenlerimiz var. Bu nedenle öğretmenlik çok önemli ve kıymetli bir meslektir." dedi.

Eğitimde asıl olanın iyi insanlar yetiştirebilmek olduğuna değinen Deniz, "Bir başkasını küçümsemeyen ve ötekileştirmeyen nesil yetiştirmek zorundayız. Herkesin buna ihtiyacı var. Eğitim anlayışımıza tevazu ve hoşgörüyü yerleştirmemiz gerekir." ifadelerini kullandı.

Çocukların yanlış kişiler tarafından yönlendirilmemesi için öğretmen ve idarecilere büyük görevler düştüğünü ifade eden Deniz, ili eğitimde daha iyi yerlere taşımak için geçen yıl başlatılan Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar Projesi'nin bu yıl da devam edeceğini bildirdi. Deniz, projenin alt bileşeni olan Batman Her yerde Okuyor kampanyasının da devam edeceğini anlatarak, eğitimde hep birlikte başarı hikâyesi yazacaklarını söyledi.

Deniz, geçen yıl okul öncesi eğitimde başlatılan Çocuğumu Seviyorum Ana Okuluna Gönderiyorum Projesi sayesinde okullaşma oranının yüzde 80 gibi bir artışla tamamlandığını ifade etti.

Okulların içerisinde ve çevresinde alınması gereken güvenlik tedbirleri, okul kantinlerinin denetimleri, temizlik, uyuşturucu ile mücadele, okul çevrelerindeki internet kafeler, okul servislerinin uymaları gereken kurallar konusunda okul yöneticilerine uyarılarda bulunan Vali Deniz, bunların denetimi sağlanmadan eğitim ve öğretimde başarı sağlamanın mümkün olmayacağını bildirdi.

Toplantıya; Vali Deniz'in yanı sıra Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, il milli eğitim müdürü yardımcıları ve şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ile okul müdürleri katıldı.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.