Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması talep ediliyor

Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması talep ediliyor

DEVA Partisi Gaziantep Eğitim Politikaları Başkanı Avukat Kemal Akaltun, en son açıklanan Türkiye başarı sıralamasında Gaziantep’in eğitimde 67’nci sırada yer aldığını ifade etti.

2020-2021 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatiliyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Akaltun, Gaziantep’te 650 bin öğrencinin ilk defa dijital karnelerini almanın heyecanını yaşadığını belirtti.

Akaltun, Covid-19 tedbirleri kapsamında eğitime EBA üzerinden evlerinde devam eden öğrencilerin yarıyıl karnelerini de internet üzerinden görebildiklerini söyledi.

“Öğrencilerimize öğretmenlerimiz neye göre not verdi?”

“Hiçbir şekilde interneti, bilgisayar ve tableti olmayan ya da internet paketi yetmeyen öğrenciler neye göre değerlendirilecek?” diye soran Akaltun “Öğretmenim internetim bitti. Bir sonraki derse katılamıyorum, tabletim bozuldu, annem-babam işten çıkarıldığı için yenisini alamıyor’ diyen öğrencilerimize öğretmenlerimiz neye göre not verdi?” diye sordu.

Tablet eksikliği devam ediyor

Gaziantep özelinde öğrencilere belediyeler ve valilik aracılığıyla 60 bine yakın tablet dağıtıldığını ifade eden Akaltun, özellikle dezavantajlı bölgelerde herhangi bir tablet dağıtım olmadığını, dağıtım yapılan olan bölgelerde ise yeterli sayıda tablet dağıtılmadığını söyledi.

Tablet dağıtımının hangi ölçütlere göre yapıldığının bilinmediğini belirten Akaltun, Milli Eğitim Bakanlığının verilerinin esas alındığında Gaziantep özelinde 200 bine yakın öğrencinin uzaktan eğitim olanağına sahip olmadığını ifade etti.

“Gaziantep bu sıralamayı hak etmiyor”

En son açıklanan Türkiye başarı sıralamasında Gaziantep’in eğitimde 67’nci sırada yer aldığını ifade eden Akaltun, “Sanayisi, gastronomisi ve turizmi ile fark oluşturan Gaziantep bu sıralamayı hak etmiyor. Öğrencilerimize gerekli altyapı sağlanmalıdır. Tablet ve bilgisayar dağıtımı özellikle dezavatantajlı bölgelerde  daha yoğun olmalı ve internete erişemeyen tek bir öğrenci olmamalıdır.” dedi.

“Gaziantep’te 200 bine yakın öğrenci uzaktan eğitime erişim sağlayamadı”

Akaltun, “Yerelden kalkınma planlanıyorsa Gaziantep’in bu sorunlarına bir an evvel çözüm bulunmalıdır. Gaziantep’te 200 bine yakın öğrencimizin uzaktan eğitime erişim sağlayamaması Gaziantep’in geleceği için çok olumsuz bir tablo olarak karşımıza çıkacaktır. Biz DEVA Partisi olarak öğrencilere internet erişiminin ücretsiz olmasını bilgisayar ve tableti olmayan öğrencilerin kalmamasını yani fırsat eşitliğini savunuyoruz.” diye konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler