Eğitime kar engeli

Eğitime kar engeli

Etkili olan kar ve tipi nedeniyle birçok ilde eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkenin bazı kesimlerine kar yağışı uyarısı yapılmıştı. Yapılan uyarının ardından birçok ilde kar ve tipi etkili oldu.

Hayatı olumsuz etkileyen durum sonrası yetkililer eğitime bir gün tatil verilmesini kararlaştırdı. Okulların tatil olduğu il ve ilçeler şöyle;

BİNGÖL

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yoğun kar ve tipi nedeniyle 25 köy yolu ulaşıma kapandı. Yaklaşık bir haftadır etkisini sürdüren kar nedeniyle Karlıova'da bugün için eğitime ara verildi.

Özel idare ekipleri, kapanan yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

KAYSERİ

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün Pınarbaşı ilçesindeki tüm okullar tatil edildiğini duyurdu.

SİVAS

İlçe Kaymakamlığı, etkili olan kar yağışı nedeniyle kapalı köy yolları ve oluşabilecek buzlanma olaylarını dikkate alarak okulları bugün geçerli olmak üzere bir gün süre ile tatil etti. İl genelinde ise kar nedeniyle 202 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel idaresi ekipleri, kapanan yolları ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

ERZURUM

Erzincan'ın Refahiye ilçesinde gece saatlerinde etkili olan yoğun kar, etkisini sürdürürken ilçede taşımalı eğitim uygulanan yerlerde okullar tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Refahiye ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitim yapılan okullarda bugün eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

AĞRI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle Erzincan'ın Refahiye ilçesi ile Ağrı'nın Hamur ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.