"Ehl-i Beyt tüm Müslümanların ortak değeridir"

"Ehl-i Beyt tüm Müslümanların ortak değeridir"

Avusturya'da Faaliyet gösteren İmam Hüseyin Camii'nin düzenlenmiş olduğu Aşura programına büyük bir katılımla Hz.Hüseyin'in şehadet yıl dönemi yad edildi. Programda Ehlibeyt tüm Müslümanların ortak değeri olduğu vurgusu yapıldı.

VİYANA- Her yıl Muharrem ayının 10. Gününe denk gelen Kerbela şehitleri yıl dönümü bu senede şehitlerin efendisi ve yarenleri için bir program düzenlendi.


Kur'anı kerim tilaveti ile başlayan program, Yahya Yılmaz hocanın kürsüye geçmesiyle devam etti. Yılmaz hoca İslam tarihinde yaşanan acı olaylara değindi, bu acı olayların içerisinde en elim olan vakıa ise muhakkak Kerbela olayının olduğuna vurgu yaptı.


Yılmaz hoca konuşmasında; "Kerbela olayı kesinlikle 1 iki saatle anlatılamaz zira Kerbela olayı 14 asır önce yaşandığına rağmen günümüzde hala tazeliğini koruyor ve nesilden nesile aktarılmaya devam ediyor." Dedi.


Yılmaz, konuşmasının devamında, "Şüphesiz yezidlerin boy gösterdiği bir zamanda emin olunki Hüseyinler asla eksik olmaz, olmayacaktır. Bunu tarih bize ispatlamıştır." İfadelerine yer verdi.


İslam ümmetinde var olan taassubada değinen Yılmaz, "Herkesin aşura gününü anması gerekir, Müslümanlar kesinlikle taasbuptan uzak durmaları lazım, Ehlibeyt Sevgisi Peygamber Efendimizden bize miras kalmıştır. Dolayısıyla taassup hastalığından uzak durmak şarttır. Ehlibeyt tüm Müslümanların ortak değeridir. İfadelerini kaydetti.


Kerbela vakıasına geniş bir şekilde değinen Yahya hoca konuşmasına dualarla son verdi.


Aşure ikram edildikten sonra program sona erdi. (Ebuzer Güneş-İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler