Ekmeklerini Taştan Çıkarıyorlar (Video)

Ekmeklerini Taştan Çıkarıyorlar (Video)

Bitlis'in Güroymak (Norşin) ilçesinde bir taş ocağında çalışan işçiler, ekmek paralarını taşları yontarak kazanıyorlar.

BİTLİS - Güroymak (Norşin) ilçesinde bir taş ocağında çalışan işçiler, taşları yontarak ekmek paralarını kazanıyorlar. Taş ocağını çalıştıran Ergün Oras, taş ocağını 5 yıldır açtığını söyledi.

Oras, "Daha önce yalnız Ahlat ilçemizde bu taşlar yontuluyordu ve Ahlat taşı olarak ün yapmıştı. Ama şimdi aynı taşları Güroymak (Norşin) ilçemizde yapıyoruz. Bu taşların Ahlat taşından bir farkı yoktur. 5 yıldır kurduğum bu taş Ocağında 7 elemanımla birlikte taşları yontarak ekmeğimizi kazanıyoruz. Ekmeğimizi taştan çıkarıyoruz" dedi.

Yaptıkları taşları camii minarelerinde, ev inşaatında ve mezar yapımında kullanıldığını belirten Oras, "Bu taşların kaliteli ve güzel bir estetiğe sahip olmasından dolayı halkın ilk tercihi arasındadır. Özenle yaptığımız bu taşlar ilçemizde rağbet gördüğü gibi ilçemiz dışından da rağbet görmektedir. İlçemiz dışında Muş'un il, ilçe ve yakın köylerinden sipariş alarak gönderiyoruz. Aynı zamanda bu taşları mezar yapımında kullanmaktayız. Yaptığımız mezarların fiyatları değişmektedir. Ama ölmeden önce mezar siparişini veren müşterilerimizde indirim yapıyor. Ödeme kolaylığı sağlıyoruz" dedi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.