Eksi 20 derecede hayvanlarla kaplıca keyfi

Eksi 20 derecede hayvanlarla kaplıca keyfi

Yazın yerli ve yabancı turistin şifa aradığı, kışın da 40 derece sıcaklıktaki suyu ile büyükbaş hayvanların yıkandığı Bitlis'in Güroymak ilçesindeki Budaklı kaplıcasına, eksi 20 derece soğuğa rağmen köyün gençleri suya girerek eğleniyorlar.

BİTLİS-Yazın  yerli ve yabancı turistin şifa aradığı, kışın da 40 derece sıcaklıktaki suyu ile büyükbaş hayvanların yıkandığı Bitlis'in Güroymak (Norşin)ilçesindeki budaklı kaplıcasına eksi 20 derece soğuğa rağmen köyün gençleri suya girerek eğleniyorlar.

 

Norşin ilçesinden 8 kilometre uzaklıkta bulunan kaplıca, kışın eksi 20 derece soğuğa rağmen, karne tatilinde eğlence mekanı  olarak  köy gençlerine hizmet veriyor.

 

Köyde herhangi bir tesis olmamasına rağmen vatandaşlar ve özelliklede çocuk ve gençlerin kullandığı budaklı kaplıcası, her mevsim ziyaretçileri ağırlıyor. Havanın eksi 20 dereceye kadar düştüğü bu kış günlerinde okulların tatil olmasıyla köy çocukları soluğu kaplıcada alıyor.

 

Manda ve atlarını alan köyün çocuk ve gençleri kaplıcaya gidiyor. Bir yandan hayvanlarını kaplıcada yıkarken, öte yandan da kendileri de yıkanarak eksi 20 derecede yüzmenin keyfini çıkarıyorlar. Kaplıca keyfini çıkarmaya çalışan çocuk ve gençler, zaman zaman atların üstüne çıkarak attıkları taklalarla farklı görüntüler oluşturuyorlar.

 

Kaplıcaya giren 15 yaşındaki uğur Özcan, soğuk havanın kendilerini etkilemediğini belirterek, “Köyde hayvanlarımızı getirip kaplıcada yıkıyoruz. Kaplıca suyu yaklaşık olarak 35-40 derece sıcaklıktadır. Burada hem biz eğleniyoruz. Hem de hayvanlarımızı yıkıyoruz. Her mevsim bu kaplıca da ziyaretçiler eksik olmuyor.  Bu kaplıcada yıkanmak hem bizler hem de atlarımız ve mandalarımız için faydalıdır.” dedi.

 

Tek isteklerinin barış olduğunu belirten 17 yaşlarındaki  Muhammed Aras ise, “Bizler bu soğuk havada sıcak bir kardeşliğin olmasını istiyoruz.  Bazen de suya girmeden önce karın üzerinde güreşiyoruz. Yaşıtlarımız zamanlarını başka yerlerde geçirirken bizler de bu soğuk havada, şifalı suyun bulunduğu Budaklı Kaplıcasında hayvanlarımızı yıkayarak günün keyfini çıkarmaya çalışıyoruz. Genellikle hafta sonlarımızı burada değerlendiriyoruz . Köyümüz içinde bir gelir kaynağı olabilecek bir yer iken maalesef çevre düzenlenmesinin yapılmaması ve buraya gerekenn önemin verilmemesi nedeniyle istenilen şekilde faydalanılamıyor. Hâlbuki burası yazın ve kışın yerli ve yabancı turistleri ağırlayan doğal bir kaplıcadır.” şeklinde konuştu.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.