El Kaide'nin rehin aldığı Japon gazeteci 3 yıl sonra serbest

El Kaide'nin rehin aldığı Japon gazeteci 3 yıl sonra serbest

​Suriye'ye kaçak yollarla giriş yaptıktan sonra El Kaide tarafından rehin alınan Japon gazeteci Jumpei Yasuda, 3 yıl sonra serbest bırakıldı.

Japonya Hükümet Sözcüsü Yoshihide Suga, üç yıl önce Suriye'de rehin alınan gazeteci Jumpei Yasuda'nın serbest bırakıldığını açıkladı.

Basın açıklaması düzenleyen Suga, konuyla ilgili Katarlı yetkililerden bilgi aldıklarını ve Yasuda olduğu belirtilen kişinin Türkiye'de olduğunu söyledi.

Suga, Yasuda'nın ailesini bilgilendirdiklerini ve büyükelçilik görevlilerinin adamın bulunduğu yere gönderildiğini söyledi.

Yasuda'nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Valilikten açıklama

Öte yandan konuyla ilgili Hatay Valiliğinden de bir açıklama geldi.

Valilikten yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"23 Ekim 2018 Salı günü üzerinde tanıtma kartı bulunmayan ve Japon vatandaşı olduğunu belirten bir şahıs, güvenlik ve istihbarat birimlerinin koordinesinde ülkemize getirilmiştir.

Şahsın 2015 yılında kaçak yollarla girdiği Suriye’de kaçırılan kayıp Japon basın mensubu YASUDA/Jumpei YAMAMATO olup olmadığını tespit için Japon makamlarından teyit beklenmektedir."

El Kaide fidye istemişti

Japon gazeteci Jumpei Yasuda 2015 yılının temmuz ayında Suriye'ye kaçak giriş yapmış ardından El Kaide tarafından rehin alınmıştı.

El Kaide, Yasuda karşılığından fidye istemiş ancak Japon yetkililer bu teklife yanaşmamıştı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.