Elazığ’da maske ve karantina kurallarına uymayanlara idari para cezası uygulanacak

Elazığ’da maske ve karantina kurallarına uymayanlara idari para cezası uygulanacak

Elâzığ Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, maske takmayanlara 800 TL ve karantina kurallarına uymayanlara ise 3150 TL idari para cezası ve 15 gün ikametten ayrılmama cezası uygulanacak.

Cadde, sokak ve kamusal alanlarda bulunan vatandaşların maske takması zorunlu hale getirilirken, Ramazan Bayramı dolayısıyla il dışına çıkıp geri dönenlerin ve Elazığ’a gelen her vatandaşın 14 gün boyunca karantinaya alınması kararı alındı.

Yapılan yazılı açıklamada, “İl Hıfzıssıhha Meclisi 06.05.2020 tarihinde 2020/35 Nolu karar ile ilimizde vatandaşların yoğun olarak kullandığı cadde, sokak ve kamusal alanlarda koruyucu maske takılması zorunlu hale getirilmişti. Ancak görülen lüzum üzerine 26.05.2020 tarihinden itibaren ilimiz genelinde koruyucu maskenin tüm alanlarda takılmasının zorun olunmasına ve ilimize il dışından gelen herkes için 14 gün boyunca ikametinde karantina tedbiri uygulanmasına devam edilmesine ve 14 gün karantina kararını ihlal edilmesi halinde ilave 15 gün ikametinden ayrılmasına müsaade edilmemesine, bu tedbirin ilgili birimler tarafından denetlenmesine karar verilmiştir.

Yukarıda belirtilen kurallara uyulmaması durumunda 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi uyarınca her maske ihlali için 800 TL idari para cezası ve 14 karantina kuralına uymayanlara ise 3150 TL idari para cezası uygulanacaktır. Söz konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.