Elazığ'da Telefon Dinleme Mağduriyeti

Elazığ'da Telefon Dinleme Mağduriyeti

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde hiçbir alakası olmamasına rağmen PKK'ye milislik faaliyetinde bulunduğu iddiasıyla 6 ay süreyle telefonunun dinlendiğini belirten vatandaş, davacı olacağını söyledi.

ELAZIĞ - Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde 16 yıldır ikamet eden Hasan Adıgüzel, hiçbir bağlantısı olmadığı halde 6 ay boyunca PKK milisi olduğu iddiasıyla telefonun dinlendiğini söyledi.

Adıgüzel, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan gelen telefon dinlemesi yapıldığına dair yazılı ibrazı görünce şaşırdığını söyledi.

Cumhuriyet Savcısı Levent Kaya imzalı olan yazılı mahkeme ibrazına bir anlam vermediğini belirten Hasan Adıgüzel, ''Her hangi bir örgüt veya örgütsel faaliyette bulunmadım. PKK ile uzaktan yakından en ufak bir irtibatım olmadı. Telefonumun neden dinlendiğine bir anlam veremiyorum. Özel hayatımın neden ve kimler tarafından, ne niyetle merak edildiğini bilmiyorum. Böyle basit bir gerekçe gösterilerek insanları dinlemenin hukuk devletinde olmaması gerektiğini düşünüyorum. Kim, neden beni PKK ile ilişkilendirmeye çalışmış, amaç ve niyetlerini anlamakta zorlanıyorum. İnsanları dinlemek için böylesine basit gerekçeler ileri sürülmemeli. Davacı olacağım.'' dedi.

Savcılıktan gelen yazılı belgede şu ifadelere yer verildi:

''PKK/KCK terör örgütü kırsal kadrosuna yardım etmek suretiyle milislik faaliyetleri gösterdiğinize dair şüphe üzerine kullanmış olduğunuz 05…. Nolu cep telefonunuz Cumhuriyet Başsavcılığımızın başvurusu üzerine Diyarbakır Nöbetçi hakimlikten alınan karar ile CMK’nın 135 maddesi uyarınca 22.03.2012-22.02.2012 tarihleri arasında, iletişim tespitinin yapıldığı,yapılan iletişim tespiti neticesinde herhangi bir suç ve suç unsurlarına görüşmeye rastlanmadığı,

CMK 137 Maddesi uyarınca bilgilerinize rica olunur.''  (Salih Avcı - İLKHA)



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.