Emine Şenlikoğlu Mannheim Kitap Fuarı'nda Okurlarıyla Buluştu

Emine Şenlikoğlu Mannheim Kitap Fuarı'nda Okurlarıyla Buluştu

Mannheim Kitap Fuarının son gününde okurlarıyla buluşan yazar Emine Şenlikoğlu, Mektup Yayınları standında kitap imzalayıp okurlarla sohbet etti.

ALMANYA - Mannheim'da 9 gün önce açılan kitap fuarı bugün düzenlenen etkinliklerle sona erdi. Fuarın son gününde Mektup Yayınları standında okurlarıyla buluşan Emine Şenlikoğlu, kitap imzalayıp okurlarla sohbet etti.


İslam'ın Avrupa'da daha iyi anlaşılması için kitapların önemine dikkat çeken Şenlikoğlu, kitap fuarlarının da bu yüzden önemli olduğunu ifade etti.


Eskiden beri fuarların düzenlenmesi için özel çaba sarf ettiğini belirten Şenlikoğlu, "Kardeşlerimiz kitap için senelik bütçe ayırması lazım. Demesi lazım ki; 'ben fuara gideceğim, 500 Euro fuarda harcayacağım.' Böyle demez ise, kitaptan beslenmezse yaşadığı topluma faydalı olamaz. Fuarcılar da Türkiye'den buralara gelmek istemez. Geçen yıl birçok yayınevi zarar etti. İnsanlarımız soğuk veya sıcak demeden fuara gelmesi lazım" dedi.


Bugüne kadar 15 ile 20 dil arası çevrilmiş kitaplarının olduğunu aktaran Şenlikoğlu, "Almancaya sadece Maria çevrilmişti. Bir defa baskı yapıldı ve bir daha göremedim. Önceleri ben istemedim. Buradaki gençlik Türkçeyi unutmasın diye düşünmüştüm. Şimdi ise başkasından teklif gelmiyor. Ancak teklif gelirse buna açığım. Çünkü bazı gençler Türkçe hiç okumuyor. Madem bunun önü alınamıyor o zaman çevrilmesinde fayda var diye düşünüyorum. Ayrıca Alman kardeşlerimiz var, onlar da okumak istiyorlar. Bu yüzden teklif gelirse değerlendireceğim" dedi.


Ahmet Maranki de Fuardaydı
Prof. Dr. Ahmet Maranki de, Mannheim Kitap fuarındaydı. Fuarın seminer bölümünde hazırladığı bitkisel ilaçların tanıtımını yapan Dr. Maranki'ye ilginin bir hayli fazla olduğu gözlendi. Sinevizyon eşliğinde seminer veren Dr. Maranki'nin hangi bitkinin hangi hastalığa iyi geldiğini ziyaretçilerle paylaştı. Dr. Maranki, sıra papatyaya gelince üzerinde biraz daha durarak, "Hocam bizim çocuk çok gergin ve hiperaktif. Bizim da çok kızgın' diyenlere, şunu diyorum. Gece papatya çayı hazırlayın. Bir kaçık verin. Kedi gibi olacaktır ve sesi çıkmayacaktır. Garantilidir ve denenmiştir" diyerek herkese papatya önerdi. (Basri Özemen - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.