EMİTT kapılarını Diyarbakır’a açtı

EMİTT kapılarını Diyarbakır’a açtı

​Dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri EMITT 2018 yılında kapılarını Diyarbakır’a açtı.

80 ülke, 4 bin 500’ü aşkın kurum, kuruluş ve beldenin katılımlarıyla dünyanın en büyük turizm fuarlarından olan EMITT, İstanbul TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde kapılarını Diyarbakır’a açtı.

Bu yıl EMİTT 2018 fuarında, Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi, Sur Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Ticaret Borsası (DTB), TÜRSAB, Diyarbakır Otelciler Derneği (DOTED) ve yerel firmalar yerini aldı.

Dicle Üniversitesi folklor ekibi tarafından Diyarbakır standında gösteri yapılırken, Diyarbakır'ın kadayıfçılarından Kadayıfçı Hacı Levent tarafından hazırlanan Diyarbakır burma kadayıfı vatandaşların ilgi odağı oldu. Ayrıca el sanatlarının bulunduğu stantta ziyaretçilere hazırlanan ikramlar, materyaller ve broşürler dağıtıldı.

Konu ile ilgili konuşan Vali Yardımcısı Hasan Gökpınar, "Katıldığımız her fuarın kent turizmi için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Binlerce yıl geçmişi olan bir kent ve 33 medeniyete ev sahipliği yapmış, Sahabeler ve Peygamberler şehri olan ilimizin en iyi şekilde tanıtılmasını tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ile birlikte yapma gayreti içindeyiz." dedi.

"Diyarbakır’ın kültürünü tanıtmaya devam edeceğiz"

Kentin turizmde markalaşması için çaba göstereceklerini belirten Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ise "Büyükşehir Belediyesi olarak UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde bulunan Surları ve Hevsel Bahçeleri başta olmak üzere, Peygamberlerin ve Sahabelerin Şehri Diyarbakır'ı kültürel mirası, geleneksel tatları ve değerleriyle ulusal ve uluslararası turizm camiasında en iyi şekilde tanıtarak şehrimizin turizmde markalaşması için çalışmalarımıza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.