Emlak piyasasındaki artışlar can yakmaya devam ediyor

Emlak piyasasındaki artışlar can yakmaya devam ediyor

Son zamanlardaki kira ve konut fiyatlarındaki artışlardan halkın şikâyetçi olduğunu belirten Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Selahattin Tokmak, artışlar hakkında yerel önlemler alınabileceğini belirtti.

Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Selahattin Tokmak, kira ve konut fiyatlarının artışı hakkında yazılı değerlendirmede bulundu.

Kira ve konut fiyatlarındaki artışların sadece Şanlıurfa'ya özgü olmadığına dikkat çeken Tokmak, artışların diğer büyükşehirlerde de yaşandığını belirtti.

Kira ve konut fiyatlarındaki artışların çeşitli sebepleri olduğunu kaydeden Tokmak, Şanlıurfa'da her geçen gün konut ihtiyacının arttığına dikkat çekti.

Tüm bunlara rağmen yerel anlamda önlemler alınabileceğini dile getiren Tokmak, yerel yöneticilerin müteahhitleri üretime teşvik etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

"Artışlar, sadece bölgemize özel bir durum değildir"

Konut fiyatlarındaki artışlardan dolayı vatandaşların şikayetçi olduğunu belirten Tokmak, "Son zamanlarda kira artışı başta olmak üzere konut fiyatlarındaki artışlardan dolayı vatandaşlar çokça şikâyet ediyor. Bu artışlar, büyükşehirler başta olmak üzere Şanlıurfa'da da aynıdır. Artışlar, sadece bölgemize özel bir durum değildir." dedi.

"Şanlıurfa'da her geçen gün konuta duyulan ihtiyaç artıyor"

Artışların başlıca sebeplerinden bahseden Tokmak, "Şanlıurfa özelinde 2 yıl boyunca konutlar, salgın hastalıktan dolayı çok az üretildi. Şanlıurfa, çok hızlı büyüyen ve Türkiye'nin en büyük şehirlerinden birisidir. Bu nedenden dolayı içten ve dıştan sürekli göç alıyor. Şanlıurfa, bununla beraber hızlı nüfus artışı, en genç ve doğum oranı en yüksek olan illerden biridir. Bu nedenlerden dolayı Şanlıurfa'da her geçen gün konut ihtiyacı daha fazla oluyor." şeklinde konuştu.

"Daha fazla konut inşa edilirse fiyatlar durağan seviyeye çekilebilir"

Kira ve konut fiyatlarında yaşanan artışlar için kısa vadeli çözümler yapılabileceğini ifade eden Tokmak, "Maliyet artışı, az olan konut sayısı, kısıtlamaların kalkması ve memur atamalarının olduğu döneme denk gelmesi orantısız bir artışı beraberinde getirdi. Bu konu hakkında yerel anlamda önlemler alınabilir. Kısa vadeli çözümler üretilebilir. Yerel yöneticilerin müteahhitleri üretime teşvik etmesi gerekir. Daha fazla konut üretimi yapılması gerekiyor. Bu öneriler uygulanırsa fiyatlar, durağan seviyeye çekilebilir." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler