Emlak ve Çevre Vergisi borcu olanların dikkatine!

Emlak ve Çevre Vergisi borcu olanların dikkatine!

Siirt Belediyesi, Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ile İlan Reklam vergisinin 2019 yılına ait birinci taksitinin ödenmesine başlandığını duyurdu.

Siirt Belediyesi gelirler şefliğinden yapılan yazılı açıklamada; Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelirler Şefliğince tahsil edilmekte olan Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ile İlan Reklam vergisinin 2018 yılına ait birinci taksitinin ödeme çalışmalarının başladığı belirtildi.     

Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi (iş yerleri ve kuyu suyu kullanan meskenler için) ve İlan Reklam Vergisi'nin birinci taksitinin ödeme süresinin 31 Mayıs 2019’da sona ereceği belirtildi.    

Konuyla ilgili olarak Siirt Belediyesi Gelirler Şefliğinden yapılan açıklamada, "Belediyemizce tahsil edilmekte olan 2019 Yılı Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV) 1’nci son ödeme tarihi 31 Mayıs 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar olup, bina, Arsa ve Arazi gibi gayrimenkullere sahip mükelleflerin Emlak Vergisini, iş yerlerinde oturanların Çevre Temizlik Vergisini zamanında yatırmaları gerekmektedir." denildi.

Zamanında yatırılmayan vergiler için 6138 Sayılı Kanun gereğinde günlük gecikme zammı uygulanacağı kanun gereği olduğu ifade edilen açıklamada, mükelleflerin cezalı duruma düşmemeleri için uyarıda bulunuldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler