Emperyalist ABD’nin İslam coğrafyasındaki işgalci askerleri

Emperyalist ABD’nin İslam coğrafyasındaki işgalci askerleri

İşgalci emperyalist ABD’nin İslam coğrafyasındaki üsleri, özellikle Siyonistlerin emellerine göre hareket ediyor.

Siyonist işgali tartışırken, ABD emperyalizminin bölgedeki varlığını konuşmamak olmaz. Bu anlamda özellikle de ABD'nin İslam coğrafyasındaki işgal üsleri dikkat çekiyor.

Peki, fitnelerin, darbelerin organize edildiği, vurulacak hedeflerin belirlendiği ABD'nin bu üsleri hangi ülkelerde bulunuyor?

ABD tarafından olası savaş durumunda kullanılabilecek noktalar nerede bulunuyor? Bölgedeki üslerde kaç Amerikan askeri var?

İslam coğrafyasındaki işgal üslerinde ve gemilerde on binlerce askeri bulunuyor. ABD'nin; Katar, Bahreyn, Kuveyt, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, işgal altındaki Filistin, Suriye, Ürdün, Irak ve Umman'da askeri varlığı bulunuyor.

Kuveyt: 13 bin asker

ABD'nin Körfez'de en çok asker konuşlandırdığı ülke 'NATO dışında ABD müttefiki' statüsüne sahip. Irak ve Suudi Arabistan arasındaki 4 milyon nüfuslu Kuveyt'te yaklaşık 13 bin Amerikan askeri bulunuyor.

Katar: 13 bin asker

Katar, ABD'nin bölgedeki en büyük askeri üssü olarak bilinen el-udeyd hava üssü'ne ev sahipliği yapıyor.

Bahreyn: 7 bin asker

ABD, Bahreyn'de orta Doğu'daki en büyük deniz gücü olarak gösterilen 5. Filo'ya sahip. Yaklaşık 1.5 milyon nüfuslu ada ülkesi, Suudi Arabistan'ın da yakın müttefiki olarak biliniyor.

5. Filo'nun operasyon alanı Hürmüz Boğazı, Süveyş Kanalı ve Babu'l Mendeb Boğazı, Basra Körfezi, Umman Körfezi, Kızıldeniz ve Hint Okyanusu. Bahreyn yönetimi Trump'ın İran'a karşı duruşunu savunuyor.

Irak: 6 bin asker

ABD'li yetkililer Irak'ta tam olarak kaç asker bulunduğunu ifade etmiyor. Bağdat’ın kapalı diplomatik alanı yeşil bölge ve Trump'ın yardımcısı Mike Pence’in kasım ayında ABD üslerini ziyaret ettiği ve İran'ın vurduğu Esad hava üssü de dahil olmak üzere ülke genelinde yaklaşık 6 bin askerin olduğu tahmin ediliyor.

Birleşik Arap Emirlikleri: 5 bin asker

Hürmüz Boğazı yakınındaki Birleşik Arap Emirlikleri ABD üslerini barındıran ülkelerin başında geliyor. ABD ve Suudi Arabistan'ın geleneksel müttefiki olan ülkede, 5 bin civarında Amerikan askeri bulunuyor.

Ürdün: 3 bin asker

Ürdün de ABD'nin bölgedeki önemli stratejik üslerine ev sahipliği yapıyor. Azrak kentindeki muvaffak Salti Hava Üssü'nde savaş ve kargo uçakları gibi birçok askeri teçhizatı bulunan ABD'nin burada tam olarak kaç askeri olduğu bilinmiyor.

Suudi Arabistan: 3 bin asker

ABD'nin bölgedeki petrol Müttefiği Suudi Arabistan'da da çok sayıda ABD askeri bulunuyor. Buradaki üslerde 3 bin askerin olduğu ifade ediliyor.

Suriye: 800 asker

Trump yönetimi 2019'un ekim ayında suriye'den askerlerini çekmesinin ardından geride yaklaşık 800 kişilik bir askeri birliğin kaldığı tahmin ediliyor. O dönem Suriye'de amerikan askeri sayısı 2 bin olarak biliniyordu.

Afganistan: 14 bin asker

ABD'nin en fazla asker bulundurduğu ülke ise Afganistan. 18 yıldır işgal altında olan Afganistan'da yaklaşık 14 bin Amerikan askerinin bulunduğu belirtiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler