''En büyük adalet devlet başkanının halkına uyguladığı adalettir''

''En büyük adalet devlet başkanının halkına uyguladığı adalettir''

​Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Müfit Yaray, en büyük adaletin devlet başkanının halkına uyguladığı adalet olduğunu söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Akçakale İlçe Koordinatörlüğü tarafından "Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (s.a.v)" temalı Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Akçakale Öğretmenevi'nde düzenlenen programa Akçakale Müftüsü Mehmet Latit Altun'un yanı sıra STK temsilcileri ve ilçe halkı katıldı.

Program, Bolatlar Camii imam hatibi Ahmet Aslıhan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra mevlit etkinliklerinin amacını belirten sinevizyon gösterimi ve Özlem Ajans sanatçılarının okuduğu ilahilerle devam etti.

Programda İttihad'ul Ulema üyelerinden Molla Müfit Yaray, bir konuşma yaptı.

Yaray, konuşmasında "Bakın her tarafta Peygamber Efendimize saldırıyorlar. Bize yalancı önderler gösteriyorlar. Peygamber Efendimizi saf dışı yapmaya çalışıyorlar." dedi.

Hz. Muhammed'in rahmet, barış ve adalet peygamberi olduğuna dikkat çeken Yaray, "Peygamber Efendimiz, 'rahmeten lil âlemin'di. Allah Resulü nereye ayak basmışsa, nereye gitmişse oraya sağanak halinde rahmet, barış ve adalet yağmıştır. Rabbimiz, Kur'an-ı Kerim'de onu anlatırken, 'Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik' diye buyurur. Ve İslam düşmanları onun getirdiği adaleti barışı yeryüzünden kaldırmak için hep uğraşmışlar ve halen uğraşmaktadırlar. Ve nice yıllardan beri ona yapılan düşmanlıkla birlikte İslam coğrafyasında İslam'ı ve Müslümanları bitirme projeleri yürütülüyor. Ama İslam düşmanlarının önündeki en büyük engel ve unsur, ümmetin peygambere olan bu sevgisi ve sevdasıdır." ifadelerini kullandı.

İslam düşmanlığında öncelerden İngilizlerin olduğunu ve halen aktif olmalarına rağmen, bu dönemde ABD'nin bayraktarlık yaptığını ve İslam coğrafyasını kana buladığının altını çizen Yaray, bugün akan her kandan İngiltere, ABD ve Rusya'nın sorumlu olduğuna işaret etti.

"En büyük adalet bir devlet başkanının halkına yaptığı adalettir." diyen Yaray, şöyle devam etti: "Neyi nasıl yapmamız ve neye öncelik vermemiz gerekiyorsa adalet o zaman gerçekleşmiş olur. Ama adaleti uygulamanın da bir yöntemi var. Bunu yapmadığımız zaman, adaletin tam zıddı olan zulmü yapmış oluruz. Adalet denilince sadece mahkemelerde aramamak gerek. En büyük; adalet bir devlet başkanının halkına uyguladığı adalettir, aile reisinin ailesine, komşunun komşuya, işverenin işçiye uyguladığı adalettir. Adalet olmazsa zulüm olur ve Kur'an-ı azimuşşanda en büyük günahlardan biri zulümdür. Çünkü Allah zalimleri lanetlemiştir. Allah adaletle hükmetmeyeni lanetlemiş, adaletle hükmedeni sevmiştir. Bugün ümmet olarak adaleti yitirmişsek nerede kaldı Muhammed Ümmeti olmak, nerede kaldı onun yolunda yürümek? Bizler kendimize gelip ve bunu düşünüp adaleti tekrar tesis etmek için gayret göstermeliyiz. Bu sebeple zalim olmamak için adil olmamız şart. Cenab-ı Hak bizleri adil olanlardan eylesin."

Program, sanatçıların seslendirdikleri ilahilerden sonra okunan dua ile sona erdi.

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.