"En İyi Narkotik Polisi, Anne" projesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

"En İyi Narkotik Polisi, Anne" projesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

​Mersin valiliği tarafından uyuşturucu madde kullanımına yönelik "En İyi Narkotik Polisi Anne" proje toplantısı yapıldı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, İçişleri Bakanlığının koordinesinde çocuklar ve gençlerin uyuşturucu ile zararlı madde kullanmalarının önüne geçilmesi için "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında farkındalık oluşturmak için 81 ilde başlatılan proje ile annelerin duyarlılığının arttırılması hedefleniyor.

Valilik Mavi Toplantı Salonu’nda düzenlenen program, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'nun projenin çıkış hikâyesini anlattığı sinevizyon gösterimi ile başladı.

Programda konuşan Mersin Valisi Ali İhsan su, Narkotik Suçlarla Mücadelede il olarak birinci sırada olduklarını hatırlatarak mücadelenin aynı azim ve kararlılıkla kesintisiz bir şekilde devam ettirileceğini vurguladı.

Su, Madde bağımlılığı ile mücadelede önleyici ve koruyucu faaliyetler ile rehabilitasyon süreci gibi iki önemli ayak var. Bu tür projelerdeki en önemli amaçlarının, toplumsal farkındalığı ve bilinci en üst düzeye çıkarmak ve en önemlisinin de annelerin farkındalığının artırılması gerekiyor. Teknolojik imkânlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla UYUMA projesi hayata geçirildi." dedi.

Mücadelede kurumlar arası iş birliğinin önemli olduğunu vurgulayan Su "Madde bağımlılığı ile mücadele, topyekûn bir mücadeleyi gerektiriyor. Bu mücadelede, kolluk birimlerimiz, ilgili kurum ve kuruluşlarımız başta olmak üzere toplumun her kesiminin koordineli bir şekilde çalışmamız gerekiyor." diye konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.