Enflasyona endeksli maaş artış tekliflerinden vazgeçilmeli

Enflasyona endeksli maaş artış tekliflerinden vazgeçilmeli

Van'da Memur-Sen ile Din-Bir-Sen, enflasyona endeksli maaş artış tekliflerinden vazgeçilmesi, enflasyonla birlikte yoksulluk sınırı, büyüme ve refah payının temel alındığı bir maaş artış sisteminin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Memurların maaşlarına yansıyacak zam, son 6 ayın enflasyon verilerine göre belirlendi. Memurların zam oranları kıdemlerine göre değişiklik gösteriyor. Öğretmen maaşları ve en düşük memur maaşı gibi tüm kademelerin alacağı maaşlar da belli olmaya başladı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Memur-Sen Van Şube Başkanı Mahmut Gülaçar ve Din-Bir-Sen il Başkanı Halit Tuci, enflasyona endeksli maaş artış tekliflerinden vazgeçilmesi gerektiğine işaret etti.

Adaletin tesis edilmesi noktasında çalışmaların sergilenmesi gerektiğini ifade eden Memur-Sen Van İl Başkanı Mahmut Gülaçar, kamu görevlilerinin 2019 yılı Ocak ayı itibariyle maaşlarının yüzde 10,70 arttığını hatırlattı.

Gülaçar, "Açıklanan enflasyon rakamlarındaki düşüş enflasyonla topyekûn mücadele konusunda atılan adımların olumlu sonuçlar doğurduğunu gösteriyor olsa da kamu görevlilerinin 2018 yılı enflasyon kaynaklı gelir kayıpları tazmin/telafi edilmezse, enflasyon farkı tazminatı ödenmezse adalet tam olarak tesis edilmediği gibi enflasyona ezdirmeme sözü de tam olarak yerine getirilmemiş olacaktır." dedi.

Memur maaşlarının asgari ücret seviyesine düşmemesi için asgari ücret zam oranının tüm memurlara yansıtılması gerektiğini söyleyen Din-Bir-Sen Van Şube Başkanı Halit Tuci de asgari ücrete yapılan yüzde 26'lık zam oranının, memur maaşlarına da endekslenip hesaplanmasını istedi.

Tuci, "Enflasyonun toplumsal boyuttaki en olumsuz etkileri hiç kuşkusuz dar ve sabit gelirliler üzerinde görülmektedir. Artık memur ve çalışanlarımız alışveriş yapamaz, en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale gelmiştir. Ülkedeki gelir dağılımında adaletin sağlanması için en önemli araçlardan bir tanesi benimsenen ücret politikalarıdır. Gelişmeler karşısında ürünlerin fiyatına fahiş oranlarda zam gelirken maaşların yalnızca enflasyona endeksli olarak düzenlenmesi, gelir dağılımını bozacak, ekonomik olumsuzlukların yükünü yalnızca çalışan kesime yükleyecek bir etken olacaktır. Bu çerçevede toplu sözleşme görüşmelerinde enflasyona endeksli maaş artış tekliflerinden vazgeçilmesi, gerçekleşen enflasyon, yoksulluk sınırı, büyüme ve refah payının temel alındığı bir maaş artış sisteminin geliştirilmesi lüzumludur." İfadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler