Engelli vatandaşlar açılan kurslarda hayata tutunmaya çalışıyor

Engelli vatandaşlar açılan kurslarda hayata tutunmaya çalışıyor

​Malatya Battalgazi ilçesinde bulunan Engelliler Merkezi’nde engellilere yönelik halı dokuma, ahşap yakma, bilgisayarlı muhasebe ve bağlama kursu eğitimleri devam ediyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu, bu tarz kursların engelli bireylerin hayata tutunmasında önemli etkiler gösterdiğini söyledi.

Başkan Katipoğlu, “Engelliler Merkezi’nde devam eden dört derslik eğitim kursları, sosyal mesafe dikkate alınarak sürdürülüyor. Halı dokuma, ahşap yakma, bilgisayarlı muhasebe ve bağlama eğitimlerinin verildiği kurslara 35 öğrenci eğitim alıyor. Bu tarz kurslar, engelliler için ilerideki hayatlarında istihdam edilecekleri sektörlerde rahat etmeleri açısından önem arz ediyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi olarak engelli kardeşlerimize, büyüklerimize, ihtiyaç sahibi hemşerilerimize her türlü yardımda bulunuyoruz. Onların sosyal hayata tutunmaları adına birçok faaliyetimiz var. Bugün de bunlardan biri olan engelli koordinasyon merkezimizde kardeşlerimize kamu ve özel sektörde istihdamlarını sağlamak amacıyla, onların talep ve ihtiyaçlarına göre meslek edindirme kursları düzenlemekteyiz. Tabi bu kurslarımızı Halk Eğitim Merkezindeki hocalarımızın desteği ile yapıyoruz.” dedi.

Bugüne kadar farklı alanlarda 30 kurs düzenlediklerini anımsatan Katipoğlu, “Bu merkezimizde farklı alanlarda, işaret dili, bilgisayar işletmeciliği, Kur’an kursları, bilgisayarlı muhasebe, ev tekstili, Osmanlı minyatürü, atletizm ve bağlama gibi 30 farklı alanda kurslar düzenledik. Bu kurslardan kardeşlerimiz çok ciddi ürünler elde ettiler. Bu ürünlerin de ekonomik olarak kendilerine kaktı sağlanması amacıyla fuarlarda, alışveriş merkezlerinde açılan stantlarda satışlarını gerçekleştiriyoruz ve bu satışlardan elde edilen gelirlerin tamamını da yine bu kardeşlerimize teslim ediyoruz. Ben kardeşlerimizin emeklerine ve hocalarımızın çabalarına teşekkür ediyorum. Bu merkezde çalışan arkadaşlara da kolaylıklar diliyorum." ifadelerini kullandı.


Engelli vatandaşlar açılan kurslarda hayata tutunmaya çalışıyor

Engelli vatandaşlar açılan kurslarda hayata tutunmaya çalışıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler