Engellilere yönelik “Hibe Destek Projesi” birinci dönem başvuruları başladı

Engellilere yönelik “Hibe Destek Projesi” birinci dönem başvuruları başladı

Engellilere yönelik Hibe Destek Projesi birinci dönem başvuruları 11.03.2021 ile 16.04.2021 tarihleri arasında “e-Devlet” üzerinden gerçekleştirilecek.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nün her yıl iki dönem verdiği, engellilere yönelik Hibe Destek Projesi için elden veya posta ile yapılan proje başvurularının kabul edilmeyeceği kaydedildi.

Bu projede amacın, kendi işini kurmak isteyen ve istihdamında güçlük çekilen engellilerin, kendi işini kurmaları için destek sağlamak olduğu belirtildi.

Hayvancılık ile ilgili (büyükbaş ve küçükbaş hayvan, arıcılık) projeleri de kapsayan bu hibe desteğinin geri ödemesi bulunmamakta. Burada tek şart, işletmenin faaliyetinin üç yıl devam etmesi. Bu destekten faydalanmak isteyenlerin "Girişimcilik Belgesi"ne sahip olması gerekiyor. Bu belge e-Devlet üzerinden KOSGEB’in sayfasına girerek elektronik ortamda en fazla üç günlük bir kurs ve basit bir sınava tabi tutularak alınabiliyor.

Geri ödemesiz destek miktarı engelliler için toplam 65 bin TL

Bu miktarın dağılımı şu şekilde:

Kuruluş Desteği: 5 bin

İşletme Gideri: 15 bin (Elektrik, su, kira, ısınma, iletişim ve tanıtım giderleri)

Demirbaş Alımı: 45 bin TL’dir

Kendi işini kurmak isteyen engelliler için çok önemli olan bu hibe desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşların, e-Devlet üzerinden başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Detaylı bilgi için, www.iskur.gov.tr adresinde ‘’Duyurular’’ bölümünden başvuru rehberine bakılabilir. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.