Erbaş: "Yolunuzu Kur'an'la aydınlatacaksınız"

Erbaş: "Yolunuzu Kur'an'la aydınlatacaksınız"

​Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, hafızlık merasiminde hafız öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, "önce kendi yolunuzu Kur'an'la aydınlatacaksınız. Sonra başkalarına da Kur’an’ı tebliğ edeceksiniz." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Edirne’de katıldığı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Açılış programının ardından, Selimiye Camii ‘inde düzenlenen hafızlık merasimine katıldı.

Erbaş, burada yapmış olduğu konuşmada, Rabbimizin Kur’an-ı Kerim’de “Kur'an'ı biz indirdik onun muhafızı da biziz.” buyurduğunu hatırlatarak, “Bu ayet-i kerimede bir müjde var. Kur'an’ın indiği günden kıyamete kadar korunan bir kitap olduğunu, muhafaza edilen bir kitap olduğunu öğreniyoruz. Bugüne kadar bu mucize aynı şekilde devam etmiş ve kıyamete kadar da devam edecektir inşallah.” dedi.

Yeryüzünde bir kula nasip olacak en büyük nimetlerden birisinin hafızlık olduğunu ifade eden Erbaş, “Gençlerimiz bu büyük nimet sizlere nasip oldu. Öyle büyük bir nimet ki yeryüzünde insanoğluna verilen her türlü unvandan daha büyük bir unvandır. Ne mutlu sizlere…” diye konuştu.

Erbaş hafızlığını tamamlayan öğrencilere hafızlıklarını muhafaza etmelerini tavsiye ederek, “Kur'an'ı ezberleyip onu okuyan kimseler, Allah'ın şerefli melekleri ile beraberdir. Kur’an'ı ezberleyen her hafız onu okuduğu, hafızlığını muhafaza ettiği müddetçe, Kur'an'a göre hayatını tanzim ettiği müddetçe sürekli şerefli meleklerle beraber olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Hafızların velilerini ve hocalarını tebrik eden Erbaş, “Önemli olan Kur’an’a göre hayatımıza tanzim etmektir. Kur'an-ı Kerim bunun için inmiştir. Kur'an-ı Kerim'i okumasını bilmeyenler bir an önce öğrensinler. Öğrenenler okusunlar, ezberlemeye isteği olanlar hafız olsun ama hepimiz için en önemli husus, hayatımızı Kur'an'a göre tanzim etmektir. Kur’an-ı Kerim, bütün insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkarmak için indirilmiştir. Bizim amacımız Kur’an-ı Kerim’den hem kendimiz istifade edip hayatımızı aydınlık bir yola, sırat-ı müstakim yönlendirmek ve başkalarına da Kur’an-ı ulaştırmak. Hafızlarımızdan da talebimiz budur. Önce kendi yolunuzu Kur'an'la aydınlatacaksınız. Sonra başkalarına da Kur’an’ı tebliğ edeceksiniz. İnsanları Kur'an'a davet edeceksiniz.”

Erbaş’ın konuşmasının ardından hafız öğrencilere belgeleri verildi.

İcazet merasiminin ardından Cami ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında vefat eden din görevlileri, cami yapımına destek olan hayır sahipleri ve cami cemaatinin ruhlarına ithafen “Vefa Mevlidi” okundu.


Erbaş: "Yolunuzu Kur'an'la aydınlatacaksınız"

Erbaş: "Yolunuzu Kur'an'la aydınlatacaksınız"

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler