Erbil’de Covid-19 nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanacak

Erbil’de Covid-19 nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanacak

Irak Kürdistan Bölgesi’nin en büyük kenti ve başkenti Erbil’de yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Erbil Operasyon Odası Sözcüsü Hemin Kadir, önümüzdeki Pazar gününden 3 Temmuz’a kadar Erbil’deki bütün resmi kurumların tatil edileceğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma yasağı yetkisini valiliklere verirken, Sağlık Bakanlığı ve Doktorlar Sendikası sokağa çıkma yasağı uygulanmasını talep etti.

Erbil’e bağlı bütün kaymakamlıklarla görüşüldükten sonra yasak kararı alındı.

Buna göre akşam 20.00’de başlayacak olan sokağa çıkma yasağı, sabah 05.00’e kadar sürecek. AVM’ler, çarşı ve pazarlar, marketler kapalı olacak, eczaneler ise hizmet vermeye devam edecek.

Ayrıca cuma günleri kanatlı hayvan pazarı, araba pazarı, spor solanları, park ve bahçeler, ibadethaneler ve güzellik salonları da kapalı olacak.

Hemin Kadir, gün içinde market gibi temel gıda ihtiyaçlarının sağlandığı iş yerlerinin açık olacağını, dolayısıyla vatandaşların yoğunluk oluşturmasına gerek olmayacağını belirtti.

Kürdistan Bölgesi’nde Haziran ayı başında artan vakalar nedeniyle esnetilen tedbirler, tekrar gözden geçiriliyor.

4 bin 679 Coronavirus vakasının tespit edildiği Kürdistan Bölgesi’nde 142 kişi hayatını kaybetti, 1514 kişi ise sağlığına kavuştu.

İLKHA


Erbil’de Covid-19 nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.