Erciş İHYA Der'den Yılbaşı Yorumu

Erciş İHYA Der'den Yılbaşı Yorumu

Erciş İHYA Der başkanı Halit Polater, yılbaşının kumar ve zinanın arttığı gece olmaktan çıkıp yılın otokontrol günü olması gerektiğini söyledi.

VAN - Geçen sene Erciş İHYA Der başkanı seçilen Halit Polater, yılbaşının Hıristiyan adetine göre değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi.

 

"Kim Kime Benzemek İstiyorsa Oda Onlardandır"
Halit Polater, "Yılbaşı gerçekten insanların bir yıllık muhasebesi ve oto kontrol günü olması gerekirken maalesef günümüzde Hıristiyanlardan gelen bir adet olan bu günün içki sofralarında, kumar masalarında veya günah ve çirkin mekânlarında hayatlarını daha da kirletip bir sonraki seneye günahlarla adım atılmaya sebep olan bir gün oluyor. Bunun için biz Müslümanlar Hz Muhammed'in (sav) buyurduğu gibi "Kim kime benzemek istiyorsa oda onlardandır" hadisini kendimize şiar edinip Hıristiyan aleminin ahlakını değil Hz Muhammed'in (sav) ahlakını kendimize rehber edinmeliyiz. Ve ona benzememiz gerekiyor yoksa Hıristiyanlara benzemeye çalışıyor olmamız bizim için büyük bir felaket olacaktır" dedi.

 

Yılbaşını kutlamanın Müslümanların bir kısmına da bulaşan bir hastalık olduğunu belirten Polater, "hindi kesme, müstehcen ortamlarda sınırı aşma israf etmek ve içki içmek gibi günahlar işlemekte, milli piyango kumarını oynayıp haddi aşan bir topluluk olmakla Allah'ın azabını celbenmiş oluruz" ifadelerini kullandı.

 

Kokuşmuş bir leş gibi Müslümanların hayatını, İslam gençliğini kendilerine benzetmeye çalışan bu zalim şeytanlara karşı uyanık bir iman ile karşı durmak gerektiğini ifade eden Polater, "Her sene yılbaşında insanların haddi aşarak taşkınlıklar yapıp, intihar olaylarının olduğu ve birçok suçun işlendiği hepimizin malumudur. Bütün bunlara kör ve sağır kalmak beraberinde daha büyük musibetlerin getirmesine sebep olur. Allah böyle günlerde kendisine yakışır bir kulluk ile günlerini değerlendiren mümin kul eylesin" şeklinde konuştu. (Sinan Bilici/Musa Akdeniz - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.