Erciyes Dağı kaplıca merkezi de olacak

Erciyes Dağı kaplıca merkezi de olacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes'i yılın 12 ayı turizmin hizmetine sunabilmek ve bu yolla Kayseri'yi bir turizm merkezi haline getirebilmek için önemli bir çalışma başlattı.

KAYSERİ - Büyükşehir Belediyesinin “Kalkınma Projesi” olarak ifade ettiği Erciyes’in sadece kış turizm merkezi değil aynı zamanda kaplıca merkezi de olması için çalışmalar sürüyor. Erciyes A.Ş.’nin ruhsat aldığı sahalarda Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü geniş kapsamlı bir çalışma yürütüyor.

 

Büyükşehir Belediyesi Erciyes’i yılın 12 ayı turizmin hizmetine sunabilmek ve bu yolla Kayseri’yi bir turizm merkezi haline getirebilmek için önemli bir çalışma başlattı. Erciyes’i dünya çapında bir kış turizm merkezi yapmak için ciddi yatırımlar yapan ve bu yatırımlarda sona gelen Büyükşehir Belediyesi, turizm çeşitliliğini artırarak kaplıca turizmine de yöneldi. Uygulamayla insanlara hem kayak hem de kaplıca hizmetini aynı anda sunabilecek olan bu proje için çalışmalar hızla devam ediyor. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü ekipleri, Kayseri Erciyes A.Ş.’nin ruhsat aldığı alanlarda termal su arama çalışmalarını sürdürüyor.

 

Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı, Erciyes’i bütün yönleriyle bir turizm merkezi haline getirmek için Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, “Uzun süredir gündemimizde olan termal su arama çalışmasını Ankara’dan MTA Genel Müdürlüğü ile birlikte yürütüyoruz. Erciyes’in volkanik dağ olması nedeniyle sıcak su bulunma ihtimali oldukça yüksek. Biz bütün projeleri tamamlayarak ve arama ruhsatlarını alarak işi resmi hale getirdik. Şu anda MTA ile yapılan çalışmalarda son aşamaya yaklaşıyoruz. Yapılan çalışmalarla bir nevi yer altının röntgeni çekiliyor. Arama yapılan yerlerdeki potansiyel araştırılıyor. Akabinde inşallah sıcak su yatağını bulunca sondajı vurarak şehrimizin turizmine kaplıca turizmini de eklemiş olacağız. Erciyes Master planı tabii ki kış sporları ve kayak sporu üzerine bina edilmiş vaziyette ama Büyükşehir’in yapmış olduğu devasa yatırımı dört mevsim kullanmak için gayret sarf ediyoruz. Planlarımızda yazın da yapılacak birçok spor aktiviteleri var. Etap etap bunları hayata geçiriyoruz. Kaplıca suyu bulunduğu zaman Erciyes’teki yaklaşık 30 otel termal sudan istifade edecek ve Erciyes’teki kaplıca turizmi hem şehrimiz hem de ülkemiz turizm gelirine katkıda bulunacak. Ümit ediyoruz ki, çok yakın zamanda iyi bir netice alacağız” dedi.

 

Çalışmaları yürüten Jeofizik Yüksek Mühendisi Ali Rıza Kılıç da, MTA Genel Müdürlüğü ile Erciyes A.Ş. arasında imzalanan protokol kapsamında Erciyes A.Ş.’nin sahalarında çalışma yaptıklarını belirterek, yerin derinliği ve özdirenç yapısını tespit ederek jeotermal bulgulara ulaşmak amacıyla çalıştıklarını söyledi.

 

Jeofizik Yüksek Mühendisi Sultan Bostan da dünya standartlarında yöntemlerle çalıştıklarını dile getirerek, çalışmalara ilişkin teknik bilgiler verdi. Bostan, sönmüş bir volkan olarak bilinen Erciyes Dağı’nın derinlerinde hala aktivitesi devam eden bir magma yapısını bulup o magmanın yukarılara doğru süzülen ısısını aradıklarını kaydetti. (Fatih Gültekin – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler