Erciyes Üniversitesi öğrencileri Halep katliamını kınadı foto

Erciyes Üniversitesi öğrencileri Halep katliamını kınadı foto

Kayseri Erciyes Üniversitesi Müslüman Gençler Platformu, düzenledikleri basın açıklamasıyla Rusya ve Esed rejiminin son günlerde Suriye’nin Halep kentinde gerçekleştirdiği katliamları kınadı.

Erciyes Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci kulüpleri ile sivil toplum kuruluşları gençlik komisyonlarının oluşturduğu Müslüman Gençler Platformu, düzenledikleri basın açıklamasıyla Rusya ve Esed rejiminin son günlerde Suriye’nin Halep kentinde gerçekleştirdiği katliamları kınadı.

Platform Dönem sözcüsü İlhami Öztürk kısa bir açıklama yaptıktan sonra basın açıklamasını Hamza Şat okudu. Basın açıklamasında sık sık tekbir getirilip sloganlar atıldı.

“Bu kıyım ve katliama ne yazık ki bütün insanlık dilsiz ve sağır kesilmiştir”

Rusya’nın dünyanın gözü önünde Halep’te gerçekleştirdiği kıyım ve katliama insanlığın dilsiz ve sağır kesildiğini belirten Şat, “Zulüm ve gaddarlığı kelimelerle izah edilemeyecek, işkence ve katliamlara dair fotoğraflarına bakmaya bile dayanamadığımız derecede vahşi bir rejime, yani Esed diktatörünün liderliğindeki baas rejimine karşı, Suriye’de ki halk tarafından 15 Mart 2011'de Derea’da başlatılan direniş, 6. yılına girdi. Ancak 6. yılına giren bu direniş Suriye’de sadece nizamla mücadele etmekle kalmıyor, aynı zamanda bütün yerli ve küresel şer odaklarıyla mücadele etmeye çalışıyor. Suriye’de izzeti zillete tercih edip kıyama kalkan Suriye halkı kıyamın başladığı günden beri çok zor ve kısıtlı imkanlarla mücadelesine devam ediyor. 4 günden beridir Rusya ve işbirlikçileri tarafından havadan ve karadan yoğun bir şekilde bombalanan Halep şehrimiz, bütün zorluklara rağmen direnmeye devam etmektedir. Rusya’nın bütün dünyanın gözü önünde Halep’te gerçekleştirdiği bu insanlık dışı kıyım ve katliama ne yazık ki bütün insanlık dilsiz ve sağır kesilmiştir.” dedi.

“Zalimler, katiller ve ikiyüzlüler eninde sonunda yenileceklerdir!”

Zalimlerin bir gün yenileceğine vurgu yapan Şat, “Evet, Halep yanıyor hem de tüm dünyanın gözü önünde. Cenevre’de sözde barış maskesi takanlar ve masada Esed’li geçişi dayatmaya çalışan ahlaksız, ikiyüzlü ve vicdansız 'küresel sorun çözücüler'den merhamet bekleyen yok! Zalimler, katiller ve ikiyüzlüler, eninde sonunda yenileceklerdir. Elbette bir gün Esed despotu da tarihin lanetli çöplüğündeki yerini alacaktır. Esed ve aveneleri ile Rusya ve bilumum yalakaları, bugün olmasa bile yarın Ukba’da mutlaka ama mutlaka ateşi boylayacaktır. Ve güzel akıbet elbette her koşulda hakkı ve adaleti ayakta tutmaya azmeden anın şehitlerinin; rabbe, insanlığa ve eşyaya karşı sorumluluk bilincini kuşanan muttakilerin olacaktır.” diyerek basın açıklamasını bitirdi.

Açıklama bittikten sonra öğrenciler sesiz bir şekilde dağıldı. (Fatih Gültekin / Mahmut Kaya – İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.