Erdoğan: 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimi belirlenen kurallarla başlatıyoruz

Erdoğan: 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimi belirlenen kurallarla başlatıyoruz

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Coronavirus salgını, yerli aşı, yüz yüze eğitim başta olmak üzere, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Merak edilen yüz yüze eğitime ilişkin açıklamada bulunan Erdoğan, "Özel Eğitim Okulları ile İl Hıfzısıhha Kurullarının uygun bulduğu köy okullarında yüz yüze eğitimin önünde herhangi bir engel yok. 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar çerçevesinde başlatıyoruz." dedi.

Erdoğan: "İlk etapta 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet bilgisayar vereceğimiz süreci başlattık. Önümüzdeki haftadan itibaren dağıtmaya başlıyoruz." açıklamasında bulundu.

Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında çalışanlara ve dar gelirli kesimlere yönelik yapılan karşılıksız ödemelerin 38 milyar liraya ulaştığını hatırlatan Erdoğan, "Normalleşme desteği kapsamında prim desteği olarak 154 bin iş yerindeki bir milyon 186 bin çalışan için 934 milyon liralık kaynak kullanıldı. Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan 3,5 milyon çalışanımıza bugüne kadar 20 milyar liranın üzerinde kaynak aktarılmıştır. İşsizlik ödeneği olarak 847 bine yakın kişiye 4 milyar liraya yakın kaynakla destek verilmiştir. Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında çalışanlarımıza ve dar gelirli kesimlere yaptığımız karşılıksız ödemelerin tutarı 38 milyar liraya ulaştı." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler