Erdoğan: Gerekirse İncirlik'i kapatırız

Erdoğan: Gerekirse İncirlik'i kapatırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD senatosunun 'Ermeni' kararının siyasi olduğunu belirterek, "Kapatılması gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de kapatırız. Bunlar bu tür şeyleri yapar da biz de elimiz boş duracak değiliz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD senatosunun 'Ermeni' kararına ilişkin açıklamada bulunan Erdoğan, ABD'nin iç siyasetindeki kamplaşmanın Türkiye aleyhine sonuçlar doğurduğunu belirterek "Bazı çevrelerin Trump'ı zayıflatmak amacıyla ülkemizle ilgili gelişmeleri kendi çıkarları için suistimal ettiklerini üzüntüyle görmekteyiz." dedi.

"Kapatılması gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de…"

Bu eylemlerin müttefiklik ruhuyla bağdaşmadığını ve ABD ile 17 Ekim'de Suriye konusunda varılan mutabakata aykırı olduğunu ifade eden Erdoğan, "Aldığınız kararların bir kıymet-i harbiyesi yoktur. Çünkü bu kararlarınız tamamen siyasidir. ABD'nin ilişkilerimizde tamiri mümkün olmayan adımlar atmaması, her iki taraf için de çok önemli. Yeri geldiği zaman otururuz bütün heyetlerimizle beraber, kapatılması gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de kapatırız. Bunlar bu tür şeyleri yapar da biz de elimiz boş duracak değiliz." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler