Erdoğan: İBB Başkanı Diyarbakır'da kimlerle neyi konuşuyor

Erdoğan: İBB Başkanı Diyarbakır'da kimlerle neyi konuşuyor

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İBB Başkanı (Ekrem İmamoğlu) Diyarbakır'da kimlerle neyi konuşuyor? Görevden alınan belediye başkanlarının yanına koşup onlara destek veriyorlar." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Mevlana Meydanında gerçekleştirilen toplu açılış törenine katılarak konuşma yaptı.

Çiftçilere de pancar kotalarına ilişkin konuşan Erdoğan, "Pancar üretimi, Konya'nın en önemli gelir kaynaklarından biridir. Şeker kotalarını yeniden düzenleyerek nişasta bazlı şeker oranını yüzde 10'dan yüzde 5'e düşürmüştük. Bu yılın sonunda oranı yüzde 2,5'e kadar indiriyoruz. Böylece çiftçilerimize 1,5 milyon ton ilave pancar kotası sağladık. Bu yıl, pancar üretiminde yüzde 11 artış bekliyoruz. Pancar alım fiyatını da bu yıl için ton başına 235 liradan 300 liraya yükseltiyoruz." İfadelerini kullandı.

Erdoğan, ayrıca ,2021 İslami Dayanışma Oyunları'nın beşincisinin ev sahibi olarak Konya'yı belirledikleri açıkladı.

CHP'yi eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:

"CHP'li belediye başkan adayları ve başlarındaki Genel Başkanları her konuda attılar tuttular. Belediye ve iştiraklerinden hiçbir işçi çıkartmayacaklarına dair vermedik söz bırakmadılar. Ne oldu? Şu anda çıkartıyorlar. Ve tabi ki bütün bu olaylar karşısında bizim de yapacaklarımız var. Üstelik ne diyordu bay kemal namus sözü diyordu. Bir de bunu katmerlediler. Bu adaylardan bazıları seçimi kazandığında da ahali haklı olarak bu vaatlerin yerine getirilmesini bekledi. CHP'liler önce bizim böyle bir sözümüz yok diyerek inkâr yoluna gittiler. Belgeleri önlerinde konduğunda bunu CHP’nin kampanyasını yapan ajansa sorun dediler. İşleri güçleri yalan. Korkarız bu işin ihalesi sonunda genel merkezde veya kampanya karargâhında ücreti karşılığında çalışan birisinin üzerine kalacak" dedi.

"İBB Başkanı Diyarbakır'da kimlerle neyi konuşuyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

"İstanbul'u sel götürüyor başkan ortada yok.  Ankara’da kimsesiz çocuklar sokağa atılıyor başkandan ses yok. İzmir’de Aydın’da Muğla’da ve daha pek çok yerde olanları anlatmıyorum. Karşımızda birkaç ayda her tarafı lime lime dökülen bir parti görüyoruz. Kardeşlerim böylece ne sözün ne belgenin bunların meşrebinde bir anlam ifade etmediğini gördük. Demek ki seçim dönemin de bir tiyatro oynamışlar. Sözlerini tuttukları konuşmaları yok mu? elbette var. Bölücü örgütün güdümündeki partiye verdikleri sözleri harfiyen yerine getiriyorlar. İşte İBB Başkanı Diyarbakır'da kimlerle neyi konuşuyor. Teröre bulaşmış kişilerle el ele. Ne diyor sizlerle beraberiz. İstanbul'u nasıl birlikte yöneteceklerinin hesabını yapıyorlar. Görevden alınan belediye başkanlarının yanına koşup onlara destek veriyorlar."

"Siyaset mühendisliği oyunlarının hiçbiri tutmadı"

İktidarları boyunca birçok siyaset mühendisliği oyunuyla karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hamdolsun bu siyaset mühendisliği oyunlarının hiçbiri tutmadı" ifadesini kullandı. "Millete söyleyecek sözü olmayanların içeride ve dışarıda belli mahfillerin desteğiyle gidebilecekleri tek yer, bir sonraki seçimde sandığın en dibi olacaktır" değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasetin kapalı kapılar ardında kriz bekleyerek yapılacak bir iş olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, yeni yönetim sisteminin bir yıllık uygulamaları ışığında bakanlıklarla, kurumlarla iş ve işlemlere ilgili değerlendirmeler yaptıklarını ve raporlar hazırladıklarını aktararak, kısa bir süre içinde bir yıllık yeni yönetim sisteminde neler yapıldığını paylaşacaklarını da kaydetti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.