Erdoğan: Libya ile vardığımız mutabakattan asla geri dönmeyeceğiz

Erdoğan: Libya ile vardığımız mutabakattan asla geri dönmeyeceğiz

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gölcük Tersane Komutanlığı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Türkiye, ne Suriye'de attığı adımlardan ne de Libya ile vardığı mutabakattan kesinlikle geri dönmeyecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölcük Tersane Komutanlığı'ndaki Yeni Tip Denizaltı Projesi 1. Gemisi Pirireis'in Havuza Çekilme ve 5. Gemisi Seydialireis'in İlk Kaynak Töreni'ne katıldı.

Törende, hem dostlarının hem de tüm insanlık için bir hak temsili mücadelesi içinde olduklarını belirten Erdoğan, bıçak gırtlağa dayanana kadar sükûnetlerinden asla taviz vermeyeceklerini ve masa başında çizilen haritalarla, çevre hassasiyetini veya bilimsel faaliyet kisvesi altında Türkiye'ye emrivaki yapılmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

"Bıçak gırtlağa dayanana kadar da sükûnetimizden asla taviz vermedik"

Türkiye tarihini bilmeyenlerin, attıkları her adımda kendilerine "burada ne işimiz var?" diye sorduğunu belirten Erdoğan, "Hâlbuki asıl sorulması gereken soru; 'Biz bunca zamandır niye oralarda yokmuşuz?' olmalıdır." dedi.

Türkiye'nin izlediği politikanın, boyundan büyük işlere kalkışarak başını belaya sokma veya hakkı olmadığı yerlere müdahalede bulunma olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Tam tersine hem kendimiz hem dostlarımız hem de tüm insanlık için gecikmiş bir hak temsili mücadelesi içindeyiz. Suriye'de yürüttüğümüz harekâtların amacı budur. Doğu Akdeniz'de izlediğimiz politikanın gayesi de aynıdır. Son olarak meşru Libya yönetimi ile yürüttüğümüz çalışmalar da bu çerçevededir." ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Bizim, durduk yere kimseyle maraza çıkarmak, kimsenin hakkını-hukukunu gasp etmek gibi bir niyetimiz yoktur. Bıçak gırtlağa dayanana kadar da sükûnetimizden asla taviz vermedik. Ancak geldiğimiz noktada artık bu suskun ve çekingen politikayı sürdürme lüksümüz yoktur." şeklinde konuştu. 

"KKTC ve Libya ile başlattığımız süreçlerden vazgeçersek, bize olta atacak sahil bile bırakmazlar"

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

Bir kez daha tekrar ediyorum, şayet Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Libya ile başlattığımız süreçlerden vazgeçersek, bırakınız ekonomik faaliyetleri, bize denize girecek kıyı, olta atacak sahil bile bırakmayacaklar. Karşımızdakilerin hak, hukuk, adalet, ahlak, insaf diye bir dertleri kesinlikle bulunmuyor. Türkiye'ye karşı öyle bir kinleri var ki ellerinden gelse bizi sadece Anadolu'dan söküp atmakla kalmayacak, dünyadan kökümüzü kazıyacaklar. Hamdolsun ülkemiz artık, bu tür niyetlere, bu tür sinsi veya açık saldırılara karşı kendi hakkını, hukukunu, çıkarlarını koruyabilecek güce, iradeye, imkâna sahiptir.

Deniz altındaki hidrokarbon kaynaklarının aranması ve işletilmesinden tamamen dışlanmış bir Türkiye'ye rıza göstermeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Ege'deki egemenliği kendine ait olmayan ada, adacık ve kaya parçaları üzerinden hazırladıkları bir proje ile Türkiye'nin haklarına göz dikenler, meydanın boş olmadığını bilmelidir. Masa başında çizilen haritalarla, çevre hassasiyeti veya bilimsel faaliyet kisvesi altında ülkemize emrivaki yapılmasına izin veremeyiz." ifadelerini kullandı.

İLKHA


Erdoğan: Libya ile vardığımız mutabakattan asla geri dönmeyeceğiz

Erdoğan: Libya ile vardığımız mutabakattan asla geri dönmeyeceğiz

Erdoğan: Libya ile vardığımız mutabakattan asla geri dönmeyeceğiz

Erdoğan: Libya ile vardığımız mutabakattan asla geri dönmeyeceğiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler